Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z zintegrowaną kartą sieciową

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 funky

funky

Nowy

• 2 postów

Napisano 20 11 2007 - 09:29

Zintegrowana karta sieciowa (Nvidia Network Controller) na płycie EVGA 650i Ultra po zainstalowaniu - działa bez problemu, wszystko poprawnie znajduje i instaluje - niby wszystko ok. Mój komputer łączy się z neo, i udostępnia połączenie przez switch'a na dwa inne komputery. Problem jest z tym, że co jakiś czas (różnie, raz godzina raz dwie) na tamtych dwóch komputerach zanika sieć i wyświetla komunikat że prędkość jest ograniczona i sięć znika, net znika, a na moim komputerze nie ma żadnych oznak nieprawidłowego działania. Po odłączeniu kabla od karty sieciowej (mojego komputera), ponownym włączeniu switcha, zdiagnozowaniu i naprawieniu połączenia sytuacja wraca do normy po kilku minutach. Nie wiem z czym jest problem, wiem że cos napewno z moją sieciówką zintegrowana, bo szybciej działało poprawnie wszystko (na starej płycie głównej). Zmieniałem stery, miałem nowe, stare, włączałem wyłączałem siecówke w biosie, wyłączałem opcje atuomatycznego odłączania nieużywanych urządzeń w celu oszczędności energii, nie jest t żaden robak, żaden trojan. System mam XP (SP2) z nowymi łatkami. Jeżeli ktoś miał podobny problem, lub wie jak go rozwiązać proszę o pomoc. pozdrawiam

• 0

#2 patrykga

patrykga

Początkujący

• 26 postów

Napisano 20 11 2007 - 10:31

Miałem niedawno podobny problem, sprawdź czy nie masz jakiś paprochów w gnieździe LAN, lub czy np. styki na wtyczce nie są "brudne". Ja miałem tak, kombinowałem wszystko, w końcu podłączyłem modem na USB (wcześniej bywało tak że przez ten paproch modem po prostu się rozłączał jak bym kable powyciągał, w życiu bym nie wpadł że to kabel gdyby nie przypadek:)). Ewentualnie sprawdź wtyczkę. Myślę że to wina kabla, wtyków, gniazda a nie samej karty:)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych