Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z zasilaczem?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rezydent

Rezydent

Nowy

• 2 postów

Napisano 02 01 2008 - 16:06

Zestaw:
płyta: abit kn9 nf4
procesor: athlon 4600+ (65W)
dysk: WD 250 GB
pamięć: 2x1GB kingstona 667 (jedna dokupiona niedawno)
grafika: gf 7600 gt
zasilacz z obudową: tracer 400W

Problem:
Ostatnio dokupiłem do kompa 1 gb pamięci oraz kamerę internetową. Od tego czasu mam dziwne problemy z komputerem sam się resetuje wcześniej wywalając jakiś komunikat na niebieskim tle, którego nie jestem w stanie przeczytać gdyż za szybko znika. Czasem wyskakują też błędy programów np oglądam film i nagle błąd odtwarzacza i się zamyka. Nie wiem czy może to być wina zasilacza który ostatni się spalił i odebrałem go niedawno z serwisu ?. Czy wadliwy zasilacz może być przyczyna pojawiania się błędów programów? Myślałem też że może to być wina nowej pamięci bo właśnie od czasu gdy ją wpiąłem zaczęły się problemy jednak wypiąłem nową pamięć i dzieje się to samo. Chyba, że kamera może być przyczyną resetów kompa? ;|

Jeżeli wywnioskujecie, że jest to zasilacz, mam zamiar kupić któryś z dwóch:
1. AmacroX WARRIOR 400W BOX
2. Qoltec SilentLine Power 400 W

Wiem że chwalicie warriora dlatego na razie bardziej ku niemu sie skłaniam. Jednak chciałbym wiedzieć co sądzicie o tym qoltec-u.

Myślę, że 400 W w zupełności wystarczy pod mój zestaw?

Wszelkie porady mile widziane i z góry dziękuję za pomoc.

• 0

#2 Nurek

Nurek

Nie ma jutra bez komputra

• 3 586 postów

Napisano 02 01 2008 - 16:31

PPM>Mój komputer>Zaawansowane>Uruchamianie i odzyskiwanie>Ustawienia odznacz automatycznie uruchom ponownie i poczytaj jakie wyskakują błędy na tym niebieskim ekranie

• 0

#3 Sanko

Sanko

Pomocnik Tweaks.pl

• 430 postów

Napisano 02 01 2008 - 16:35

Zestaw:
płyta: abit kn9 nf4
procesor: athlon 4600+ (65W)
dysk: WD 250 GB
pamięć: 2x1GB kingstona 667 (jedna dokupiona niedawno)
grafika: gf 7600 gt
zasilacz z obudową: tracer 400W

Problem:
Ostatnio dokupiłem do kompa 1 gb pamięci oraz kamerę internetową. Od tego czasu mam dziwne problemy z komputerem sam się resetuje wcześniej wywalając jakiś komunikat na niebieskim tle, którego nie jestem w stanie przeczytać gdyż za szybko znika. Czasem wyskakują też błędy programów np oglądam film i nagle błąd odtwarzacza i się zamyka. Nie wiem czy może to być wina zasilacza który ostatni się spalił i odebrałem go niedawno z serwisu ?. Czy wadliwy zasilacz może być przyczyna pojawiania się błędów programów? Myślałem też że może to być wina nowej pamięci bo właśnie od czasu gdy ją wpiąłem zaczęły się problemy jednak wypiąłem nową pamięć i dzieje się to samo. Chyba, że kamera może być przyczyną resetów kompa? ;|

Jeżeli wywnioskujecie, że jest to zasilacz, mam zamiar kupić któryś z dwóch:
1. AmacroX WARRIOR 400W BOX
2. Qoltec SilentLine Power 400 W

Wiem że chwalicie warriora dlatego na razie bardziej ku niemu sie skłaniam. Jednak chciałbym wiedzieć co sądzicie o tym qoltec-u.

Myślę, że 400 W w zupełności wystarczy pod mój zestaw?

Wszelkie porady mile widziane i z góry dziękuję za pomoc.

akurat ja uważam pentagrama :)
  • 0

#4 Rezydent

Rezydent

Nowy

• 2 postów

Napisano 02 01 2008 - 23:11

PPM>Mój komputer>Zaawansowane>Uruchamianie i odzyskiwanie>Ustawienia odznacz automatycznie uruchom ponownie i poczytaj jakie wyskakują błędy na tym niebieskim ekranie

Tek też zrobiłem parę dni temu i czekam na reset jednak jak na złość nic się nie dzieje.

Właśnie znowu pojawił się błąd zrobiłem zdjęcie:

http://img161.imageshack.us/my.php?image=obraz026yz7.jpg

Czy to przez kamerę którą kupiłem?

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych