Mieszkam w bursie szkolnej i kożystam z tutejszego radiowego internetu na swoim lapku Dell STudio 1537 z systemem Vista Home Basic. Mam taki problem, który polega na braku możliwości zalogowania sie na dużą większość stron np. allegro, poczta na wp.pl ineria.pl itd. (oprócz o2, tu można odznaczyć bezpieczne logowanie i jest git). Generalnie mam takie pytanie, czy da sie obejść jakoś te zabezpieczenia?
Problem z zalogowaniem się na niektóre strony.
Rozpoczęty przez
concord5
, 16 06 2010 13:05
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 06 2010 - 13:05
Napisano 16 06 2010 - 23:59
sposoby są ale nielegalne , mówie tu zhackowaniu sieci i ustawieniu wedle siebie, natomiast sam niewiele możesz chyba zrobić - szkoła po prostu ma poblokowane dostępy do różnego typu stron, czesto nieświadomie (u mnie w sql jest tak że nie moge na youtube wejsc ... i na inne ZWYKŁE strony)
Napisano 17 06 2010 - 07:14
Mieszkam w bursie szkolnej i kożystam z tutejszego radiowego internetu na swoim lapku Dell STudio 1537 z systemem Vista Home Basic. Mam taki problem, który polega na braku możliwości zalogowania sie na dużą większość stron np. allegro, poczta na wp.pl ineria.pl itd. (oprócz o2, tu można odznaczyć bezpieczne logowanie i jest git). Generalnie mam takie pytanie, czy da sie obejść jakoś te zabezpieczenia?
Czegoś tutaj nie kumam. Nie możesz się zalogować na stronach czy nie możesz na nie wejść? Bo to wg mnie różne sprawy.
Napisano 17 06 2010 - 09:07
Zależy z jakiej przeglądarki się logujesz. Masz inny system? Jeśli tak, zainstaluj go.
A nie zooumuje ci się ta strona? Jeśli tak to włącz obsługę JavaScript.
A nie zooumuje ci się ta strona? Jeśli tak to włącz obsługę JavaScript.
Napisano 18 06 2010 - 13:56
Próbowałem z róznych systemów (wcześniej z 7) i z różnych przeglądarek. To nie jest jakaś szkolna sieć tylko mąż dyrektorki bursy jest informatykiem i on założył sieć tylko dla bursy. Wejść ja mogę wszędzie, nawet na strony erotyczne, ale nie mogę się zalogować.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych