Witam,
Posiadam komputer Intel CORE 2 DUO 2.5 GHz, Asus P5KC, Seagate Barracuda 11 32 MB 500 GB, Ge Force 7300 GT, zasilacz Tracer 450 W PFC. Od pewngo czasu po instalacji systemu windows XP SP2 i oprogramowania komputer mi się zwiesza. Pracuję na Wordzie, The Bacie, Winampie - nagle komputer przestaje reagować. Alt+Ctrl+Del nie działa. W dzienniku zdarzeń nie ma błędów. Pomaga twardy restart. Po restarcie za którymś razem nie mogę już się zalogować do systemu. Pojawia się okno "trwa uruchamianie systemu windows" i na tym koniec. System nie pokazuje okna do zalogoawania, czeka bezczynnie. Dioda dysku nie pracuje. Zrobiłem pełny format - nadal to samo. Usunąłem drivery do grafiki - bez zmian. W trybie awaryjnym działa bez problemów. Zaktualizowałem też bios - bez zmian. Pomóżcie co może być tego przyczyną ? Komputer jest nowy, zakupiony 2 tygodnie temu.
Pozdrawiam
Problem z zalogowaniem do systemu i błędami pojawiającymi się przy korzystaniu z aplikacji
Rozpoczęty przez
egon64
, 22 10 2008 12:25
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 10 2008 - 12:25
Napisano 22 10 2008 - 15:35
Ten Tracer to shit, ale irytuje mnie to, że dioda od dysku gaśnie. Podaj może napięcia na zasilaczu, temperatury i jakie masz RAM-y??
Napisano 22 10 2008 - 16:52
Jeśli chodzi o napięcia (nie mam ich przed sobą) to wszystkie są powyżej wartości nominalnej: 3.3 V ma chyba 3,36. Temperatury nie przekraczają 40 stopni. Pamięci to OCZ 1066 SLI Ready EPP CL5. Nie Ty pierwszy piszesz mi, że ten zasilacz to kiszka.
Mogę tylko dodać, że przy uruchamianiu okna "Trwa uruchamianie systemu Windows" dysk przez ok 10 sekund pracuje, czegoś tak jakby szukał i potem cisza. Nie odzywa się wcale.
Mogę tylko dodać, że przy uruchamianiu okna "Trwa uruchamianie systemu Windows" dysk przez ok 10 sekund pracuje, czegoś tak jakby szukał i potem cisza. Nie odzywa się wcale.
Napisano 22 10 2008 - 17:13
Berdziej mnie interesują napięcia 5V i 12V - zsilające dysk. Sprawdź stabilność podzespołów.
Napisano 24 10 2008 - 10:48
Witam,
Dziś pewnie zainstaluje Kasperskyego, memtesta oraz hdtune. Sprawdzę wszystko i dam znać jak wygląda sytuacja.
Pozdrawiam
Dziś pewnie zainstaluje Kasperskyego, memtesta oraz hdtune. Sprawdzę wszystko i dam znać jak wygląda sytuacja.
Pozdrawiam
Napisano 27 10 2008 - 10:06
Witam,
Zainstalowałem HDDLife i sprawdziłem dysk. Stan oraz sprawność wskazuje 41 %. Czy może to być przyczyna moich problemów ? Dysk jest nowy. Na innym hdd te wartości są 100 %.
Witam,
Zainstalowałem HDDLife i sprawdziłem dysk. Stan oraz sprawność wskazuje 41 %. Czy może to być przyczyna moich problemów ? Dysk jest nowy. Na innym hdd te wartości są 100 %.
Witam,
Witam,
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych