Na każdej przeglądarce mam podobny problem (IE, FF, Opera), a mianowicie co próbuje obejrzeć jakiś film na youtube to wywala mi komunikat
"Masz wyłączoną obsługę języka JavaScript lub używasz starej wersji odtwarzacza Flash Player firmy Adobe. Pobierz najnowszy odtwarzacz Flash Player."
i za bardzo nie wiem o co chodzi. Instaluję flash'a ponownie (oczywiście po wcześniejszym odinstalowaniu go) i gucio to samo. Java jest włączona - sprawdzałem w każdej przeglądrce.
System XP pro.
Dodam jeszcze, że problemu kiedyś nie było - pojawił się tak sam z siebie jakiś czas temu i jest badzo irytujący. Co dziwne. Linki z youtuba wkleojne na stronę działają :| inne strony obsługujące flasha i javę też działają... Problem jest tylko z tym youtubem.
Ktoś ma podobny problem? Potrafi m pomóc?
Problem z youtubem
Rozpoczęty przez
Weksel
, 14 04 2008 10:49
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14 04 2008 - 10:49
Napisano 14 04 2008 - 10:58
Weź sprawdź może tą Javę. Zainstaluj najnowszą wersję.
http://www.java.com/pl/download/
Aha i musisz mieć chyba wtyczkę flash player dla Opery.
http://www.java.com/pl/download/
Aha i musisz mieć chyba wtyczkę flash player dla Opery.
Napisano 14 04 2008 - 11:48
javę zainstalowałem najnowszą i niewiele to dało...
Napisano 16 04 2008 - 23:01
powiem więcej - problem występuje na dwóch kompach.
Postawiłem dziś dwa świeże systemy - zarówno na lapie jak i na stacjonarce (stała i rosła w kurzu
).
I...
działało przez chwile - na lapie, na operze (na ie i ff nie chciał działać u tube tak jak wcześniej)
a na stacjonarce na ff (na operze i ff nic)
po resecie przestało
dodam jeszcze tyle, że film wklejony na stronę z u tube też działa bez zarzutów
a na koniec ciekawostka:
udało mi się ominąć 'to coś' i mogę oglądac filmy z u tube ale tylko w następujący sposób:
przykładowy oryginalny link do filmku (który nie działa u mnie):
przerabiam trochę link watch zamieniam na warp.swf (taka nowa wizualna przeglądarka u tube), czyli link wygląda następująco:
http://www.youtube.com/warp.swf?v=FoNmNmXExZ8
i w tej postaci już mi działa... zarówno na ff jak i na operze
czaicie coś z tego
bo ja już się poddałem to chore :|
tak jakby strona u tuba była skaszaniona... ale w taki razie czemu to nie działa tylko u mnie i to do tego na dwóch kompach...
Dodam, że firewall norton 2003 jako przyczyna problemu odpada - bo bez niego to samo
i dodam, że provider jakim jest neostrada też jako przyczyna odpada - bo lap na innym dostepie do neta ma to samo...
Postawiłem dziś dwa świeże systemy - zarówno na lapie jak i na stacjonarce (stała i rosła w kurzu
I...
działało przez chwile - na lapie, na operze (na ie i ff nie chciał działać u tube tak jak wcześniej)
a na stacjonarce na ff (na operze i ff nic)
po resecie przestało
dodam jeszcze tyle, że film wklejony na stronę z u tube też działa bez zarzutów
a na koniec ciekawostka:
udało mi się ominąć 'to coś' i mogę oglądac filmy z u tube ale tylko w następujący sposób:
przykładowy oryginalny link do filmku (który nie działa u mnie):
przerabiam trochę link watch zamieniam na warp.swf (taka nowa wizualna przeglądarka u tube), czyli link wygląda następująco:
http://www.youtube.com/warp.swf?v=FoNmNmXExZ8
i w tej postaci już mi działa... zarówno na ff jak i na operze
czaicie coś z tego
bo ja już się poddałem to chore :|
tak jakby strona u tuba była skaszaniona... ale w taki razie czemu to nie działa tylko u mnie i to do tego na dwóch kompach...
Dodam, że firewall norton 2003 jako przyczyna problemu odpada - bo bez niego to samo
i dodam, że provider jakim jest neostrada też jako przyczyna odpada - bo lap na innym dostepie do neta ma to samo...
Napisano 16 04 2008 - 23:20
może jakieś zabezpieczenie w routerze (jeśli go posiadasz) ?
Napisano 16 04 2008 - 23:32
posiadam linksys WAG54G
ale... na nim wyłączyłem firewalla i nic... to samo
(poza tym na laptopie ojca - który ma vistę u tube śmiga bezproblemowo)
poza tym próbowałem oglądać filmy na laptopie na sieci bezprzewodowej na studiach (gdzie mamy net bezprzewodowy za free - u kumpli działa u mnie nadal nie).
próbowałem też na modemie od tepsy (sagem) i dalej nici...
tutaj problem tkwi raczej w tym jak działa nowa wersja youtube... co tam jeszcze potrzeba... ja już nie mam pomysłów... próbowałem wszystkiego i jestem już tym zmęczony...
mam jeszcze nadzieje, że może ktoś miał podobny problem i będzie w stanie mi pomóc...
ale... na nim wyłączyłem firewalla i nic... to samo
(poza tym na laptopie ojca - który ma vistę u tube śmiga bezproblemowo)
poza tym próbowałem oglądać filmy na laptopie na sieci bezprzewodowej na studiach (gdzie mamy net bezprzewodowy za free - u kumpli działa u mnie nadal nie).
próbowałem też na modemie od tepsy (sagem) i dalej nici...
tutaj problem tkwi raczej w tym jak działa nowa wersja youtube... co tam jeszcze potrzeba... ja już nie mam pomysłów... próbowałem wszystkiego i jestem już tym zmęczony...
mam jeszcze nadzieje, że może ktoś miał podobny problem i będzie w stanie mi pomóc...
Napisano 17 04 2008 - 06:52
Dziwne to jest, ja aby oglądać tam filmiki potrzebuje jedynie jednego pluginu do przeglądarki i tyle. Może weź Ty postaw jeszcze raz wina
no albo zmień lapta
Napisano 17 04 2008 - 12:27
przestań... daj spokój z tym u tubem 
ważne, że w jakiś sposób działa...
ale tak czy inaczej to jakiś fenomen
// wyrażaj się - plus-1
ważne, że w jakiś sposób działa...
ale tak czy inaczej to jakiś fenomen
// wyrażaj się - plus-1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych