Witam . Potrzebuję Waszej pomocy w rozwiązaniu pewnego problemu . Nie jestem specjalistą w dziedzinie komputerów ;P dlatego wolę poprostu zasięgnąć rad fachowców . Za pomoc od razu , z góry dziękuję! Mój problem polega głównie na tym że od niedawna mam problemy z przegrzewaniem się mojego komputera . Druga sprawa to jakieś dziwne dla mnie paramtry tej pamięci ram oraz napięć itp . Komputer ten ma dopiero 1 rok i został złożony w sklepie x-kom . Jego paramatry to :
płyta główna socket 1155 ASUS p8h67-m r3.0 (h67 2xpci-e ddr3)
-grafika pci-e MSI GF GTX560ti 1024 mb 256bit twin froz OC
-procek i5 intel 2500k 3,30ghz 6mb box
-zasilanie OCZ 600 W StealthXStream 2 SLI 80+ box
- oprogramowanie win7 home premium 64 bit
-dysk 1tb samsung
-obudowa atx cooler master elite 330
-ram DDRAM3 kingston 2x2 mb 1333mhz cl9 ( niedawno dokupiłem jescze dwie kości 2x4mb 1333mhz cl9 ) łącznie 12 mb .
Żeby dokładniej sprecyzować o co chodzi zrobiłem screena pulpitu jak mam włączonych kilka programó diagnostycznym ...link ...
http://zapodaj.net/8...2740b3.png.html .
W pierwszym programie tj. CPUZ widać akurat pierwszy slot pamięci która ma 2mb i tu w tablce "max bandwidth widać dziwne dla mnie wskazanie 667mhz . Poniżej w tabelce ferquency są cztery pomiary 457, 553, 609,685 mhz. Nie rozumiem dlaczego takie mam wskazanie oraz zastanawiam się czy wszystko jest ok ? Drugi program to program z mojej plyty głownej .. co ciekawe jego wskzania pokazują że temp procka jest ok

(pkt b ) , zastanawiam się jednak nad pkt a czy wszystko jest tam dobrze poustawiane . Trzeci program jednak bardzo mnie zaniepokoił ! Zacznę od pkt b w którym wskazane jest z tego co zrozumiałem że temp procka wynosi aż 88 stopni C oraz wysoka jest temp AUX ( nie wiem co to

) .Z kolei w pkt c znowu teperatura procesora która nie wygląda źle . Jeśli chodzi o pkt a i d to tylko zastanawia mnie czy paramtery są ok ? . Następny program nr 4 również wykazał temp procesora na 88 C oraz jakiś drugi parametr CPU(co to za drugi parametr ?) na 70 C . Ponadto na czerwono świeci mi się jakiś parametr dot. voltages . Nie mam zielonego pojecia o co w tym chodzi :/ . Na sam koniec speed fan i tam również wysoka temp CPU i AUX ! Bardzo proszę was o pomoc w rozwikłaniu tego problemu . Czy te wskazania mogą sprawić że niedługo coś np mi się w tym kompie spali itp ? Dzieki za odpowiedzi .