Mam następujący problem:
mam laptopa Acera:
procek Amd Sempron processor 3000+ (1,8Ghz)
grafika: Sis 760GX (do 128mb)
ram teoretycznie 512 (ale dzieli z kartą)
Laptop, szczególnie karta do najmocniejszych nie należy i doskonale sobie zdaję z tego sprawę. Jednak przed reinstalką windwosa (xp sp2) np. Counter Strike chodził mi płynie w rozdzielczość 1024x768, a tera mam spada nawet do 30fps na 640x480! Tak samo jest z innym grami ktore przedtem grałem (np obywatel Kabuto, Rally Champiuonship) a teraz ledwie chodzą.
-najpierw miałem stare sterowniki i była lipa, zaisnstalowałem najnowsze i jest to samo
-w autostarcie ustawiłem żeby się uruchamiało tylko to co niezbedne dla systemu
-zwiększenie pamięci do 128 (z 64) na karcie nic nie dało
Jeżeli chodzi o Windowsa to jest to to samo co miałem (regeneracja z płyt - windows OEM)
Ma ktoś jakieś pomysły? Z gory dzięki
Problem z wydajnością laptopa
Rozpoczęty przez
Gość_Qmoon21_*
, 31 03 2008 15:23
1 odpowiedź w tym temacie
Gość_Qmoon21_*
Napisano 31 03 2008 - 15:23
Napisano 31 03 2008 - 16:45
Witam; po re instalacji/instalacji systemu sterowników i innego oprogramowania, należy skorzystać z Odkurzacza. Przyspieszy zamykanie i otwieranie systemu XP-AntiSpy tym programem zamkniesz niektóre procesy. Czy przed re instalacją Windowsa kasowałeś partycje systemową i czy wykasowałeś wolną partycje 8MB jaką Windows wydziela z dysku?.
Tu na forum są tematy re instalacji Windowsa przejrzyj je, albo zapoznaj się z tym :Link. to pomoże ci zrozumieć jaki ewentualnie popełniłeś błąd przy re instalacji Windowsa.
Tu na forum są tematy re instalacji Windowsa przejrzyj je, albo zapoznaj się z tym :Link. to pomoże ci zrozumieć jaki ewentualnie popełniłeś błąd przy re instalacji Windowsa.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych