Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z wyborem obuwia do biegania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mercus

Mercus

Początkujący

• 26 postów

Napisano 03 02 2014 - 02:11

Witam, Chciałem się Was podpytać tych z Was, którzy uprawiają biegi już od jakiegoś czasu i znają się na rzeczy.. Chodzi o to, że sam od jakiegoś czasu zacząłem biegać i chciałbym, żebyście mi polecili któreś z tych butów do biegania http://e-running.com.pl/pol_m_Obuwie_Buty-do-biegania-meskie-1040.html Wcześniej ktoś mi polecał nike free run. Z tego co się zdążyłem dowiedzieć, to buty te są naprawdę dobre, no ale właśnie..ja jestem amatorem jeśli chodzi o bieganie i w zasadzie zaczynam, więc czy na tym etapie nie wystarczą jakieś zwykłe adidasy? Z drugiej strony jeżeli mam się narażać na kontuzję, to wolę wydać trochę więcej i kupić coś porządnego, ale nie wiem czy te buty to nie za wysoka półka dla takiego biegacza jak ja..zależy mi po prostu żeby znaleźć złoty środek

• 0

#2 kuba_kubi

kuba_kubi

Zaawansowany użytkownik

• 807 postów

Napisano 07 02 2014 - 22:47

wydać na buty 400zł to nie problem ale to nie buty biegaja :P sądzę że większość dedykowanych do biegania będzie spełniała swoje zadanie ale pytanie gdzie będziesz biegał na bierzni czy asfalt? Bierznia sama w sobie juz amortyzuje kazdy krok asfalt nie i o ile na bierzni różnice w obówiu będą nie wielkie to na asfalcie będą bardzo odczuwalne - kup wygodne buty a zwykle adidasy zostaw do chodzenia na codzien. Podjedz nawet do decathlona tam za 70zl kupisz juz cos do biegania - wiadomo nie bedzie to szal ale do rekreacyjnego biegania na poczatek starczy choc maja coś też z wyszych modeli i napeno znajdziesz coś dla siebie.

• 0

#3 hary

hary

The Untouchable

• 791 postów

Napisano 09 02 2014 - 19:55

REEBOK ZIGNANO FLY lub REEBOK RealFlex Flight

powinny doskonale spełnic swoją funkcje.  

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych