Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z ustawieniem ekranu :(

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 rychhhu

rychhhu

Nowy

• 1 postów

Napisano 14 10 2007 - 11:43

mam asusa vw192s od jakos dwoch tygodni, wszystko bylo ok, wyjechalem na weekend i ojciec grzebal w ustawieniach i cos po[beeep]il;/ przywrocilem domyslne, na ktorych bylo mi ok i po ustawieniu domyslnych na rozdzielczosci 1440x900 (panoramiczny jest) obraz jest przesuniety w prawo i po ustawieniu na maksa w lewo w sterownikach karty i w panelu monitora zostaje jeszcze po lewej z 2cm czarny pasek, i te 2cm, sa uciete po prawej stronie;/ a niema juz mozliwosci przesuniecia;/ POMOCY!Dołączona grafika
niema sterownikow do moniitora:( nowsze sterowniki karty niby troche pomogly, bo teraz mam przy 75Hz jak wtedy, a przy 60Hz mam pasek tylko 5mm. wczoraj ustawilem rowno, ale i tak wtedy byl na maksa w lewo. ojciec gada, ze obraz sie sam przy grach przestawia, i w sumie mozliwe, bo w grach sa rozdzielczosci niepanoramiczne... ale mniejsza z tym. dlaczego teraz domyslnie jest ustawiony w prawo i jak przesunac to na miejsce? skala sie skonczyla i w ssterownikach karty i w panelu monitora:(
aha, i przy standardowych rozdzielczosciach jak 640x480, 1024x768, 1024x1280 itp (niepanoramiczne) da sie obraz ustawic na srodku, ale jest [beeep]owo porozciagany i ja chce moje 1440x900 tak jak mi dzialal przez dwa tygodnie sad.gif
karta to gf 6200 jesli to ma jakiekolwiek znaczenie...

• 0

#2 DanBK

DanBK

Stały użytkownik

• 292 postów

Napisano 14 10 2007 - 13:21

A spróbuj z menadzera sprzetu odinstalować monitor i przeskanuj komputer w poszukiwaniu nowego sprzętu.
Też kiedyś coś takiego miałem i nie pamiętam czy wina leżała po stronie sterownikow kary graficznej czy monitora.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych