Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z urządzeniami na USB !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 ktosiaczek

ktosiaczek

Obserwator

• 6 postów

Napisano 17 03 2007 - 17:34

witam wszystkich, jestem tu nowy i od razy mam spory problem z komputerem, a raczej z urządzeniami, które są podpięte na USB: dysk zewnętrzny oraz mysz i klawiatrura radiowa. Mianowicie w momencia podłączenia dysku na USB pojawia się komunikat "System Windows nie może załadować instalatora dla Volume. Skontaktuj sie z dostawcą sprzętu w celu uzyskania pomocy". Czasem na przykład przy aktualizacji windowsa występuje podobny komunikat przy czym w miejscu Volume jest hdc albo keyboard albo mouse. Próbowałem jużusunąć wszystko co siętyczy USB z menadżera urządzeń i po restarcie system odnajdywał na nowo sprzęt. Odnalazł jedynie drukarkęi pendriva którego o dziwo widzi bez problemu. Gdy uruchamiam komputer od razu pojawia siępowyższy komunikat dla mouse oraz keyboard i pomimo problemu mysz i klawiatura działa poprawnie. Tylko jest to mocno wkurzające bo dysku tak czy siak system wtedy nie widzi.

Jeżeli Ktoś wie co z tym można zrobić bez formata (próbowałem już nowe sterowniki do płyty głównej ale nie pomaga :) ).
A do USB nie wiem za bardzo skąd je ściągnąć bo jakoś niestety nigdzie nie mogę znaleźć, zresztą nie wiem czy to coś by dało.

Bardzo będę wdzięczny za wszelką pomoc. Z góry wielkie dzięki :-)

ps. Przejrzałem posty ale podobnego nie znalazłem

• 0

#2 ktosiaczek

ktosiaczek

Obserwator

• 6 postów

Napisano 18 03 2007 - 16:21

naprawdę nit nie wie jak sobie z tym problemem poradzić ???

• 0

#3 shadow of fight

shadow of fight

Stały użytkownik

• 241 postów

Napisano 18 03 2007 - 17:28

Stery od USB powinieneś mieć na sterownikach od płyty głównej, jaki i sterach, urządzeniami związanymi z tym podłączeniem czyli np. myszka, klawiatura itd.. poszukaj na płycie
Jeśli masz USB 2 i nie na płycie proszę : http://www.download.net.pl/414/VIA-USB-20-Driver/
A to ze wywala błędy mimo to działa kwestia sterowników jak i rejestrów, jeśli po przeinstalowaniu sterów problem nie zniknie z komunikatem pobaw się w rejestrach, czasem pomaga programik Easy Cleaner

Pozdrawiam
  • 0

#4 ktosiaczek

ktosiaczek

Obserwator

• 6 postów

Napisano 27 03 2007 - 15:36

Stery od USB powinieneś mieć na sterownikach od płyty głównej, jaki i sterach, urządzeniami związanymi z tym podłączeniem czyli np. myszka, klawiatura itd.. poszukaj na płycie
Jeśli masz USB 2 i nie na płycie proszę : http://www.download.net.pl/414/VIA-USB-20-Driver/
A to ze wywala błędy mimo to działa kwestia sterowników jak i rejestrów, jeśli po przeinstalowaniu sterów problem nie zniknie z komunikatem pobaw się w rejestrach, czasem pomaga programik Easy Cleaner

Pozdrawiam

niestety przeinstalowanie sterowników do płyty głównej i do usb niewiele dało bo nadal błąd wywala :rolleyes:
  • 0

#5 Fenix

Fenix

Ekipa tweaks.pl

• 19 postów

Napisano 27 03 2007 - 19:04

Opisz wersje systemu operacyjnego, dodaj tutaj screeny z pokazanym błędem, podaj informacje jaka to płyta główna. Jedną z możliwości wystąpienia takiego błędu, są źle skonfigurowane ustawienia bios. Inne przyczyny, które powodują wystąpienie tego komunikatu określę po screenach i identyfikacji płyty głównej.
  • 0

#6 ktosiaczek

ktosiaczek

Obserwator

• 6 postów

Napisano 28 03 2007 - 23:32

Jeżeli chodzi o system to jest to Windows XP Professional z Serwis Pakiem 2 i wszystkimi aktualizacjami, a komputer to compaq HP dc7100 CMT, płyta jeżeli dobrze pamiętam Intela ( w piątek mogę to dopiero sprawdzić). Wbiosie jeszcze nie sprawdzałem bo nie wiem za bardzo co by to mogło być a jeżeli chodzi o screeny w załączeniu jeden. Ostatnio przy próbie aktualizacji windy pojawiały sie komunikaty odnośnie VOLUME, KEYBOARD, MOUSE oraz HDC

Pozdrawiam :-)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Nie mogę jakośwstawićscreena ale błąd pojawia się w windowsie po uruchomieniu kompa lub podłączeniu sorzętu na usb na szarym polu widowsa pojawia się komunikat np: "System Windows nie może załadować instalatora dla Volume. Skontaktuj sie z dostawcą sprzętu w celu uzyskania pomocy".

Załączone miniatury

• błąd_volume.jpg

• 0

#7 ktosiaczek

ktosiaczek

Obserwator

• 6 postów

Napisano 05 04 2007 - 22:33

podbijam

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych