witam wszystkich, jestem tu nowy i od razy mam spory problem z komputerem, a raczej z urządzeniami, które są podpięte na USB: dysk zewnętrzny oraz mysz i klawiatrura radiowa. Mianowicie w momencia podłączenia dysku na USB pojawia się komunikat "System Windows nie może załadować instalatora dla Volume. Skontaktuj sie z dostawcą sprzętu w celu uzyskania pomocy". Czasem na przykład przy aktualizacji windowsa występuje podobny komunikat przy czym w miejscu Volume jest hdc albo keyboard albo mouse. Próbowałem jużusunąć wszystko co siętyczy USB z menadżera urządzeń i po restarcie system odnajdywał na nowo sprzęt. Odnalazł jedynie drukarkęi pendriva którego o dziwo widzi bez problemu. Gdy uruchamiam komputer od razu pojawia siępowyższy komunikat dla mouse oraz keyboard i pomimo problemu mysz i klawiatura działa poprawnie. Tylko jest to mocno wkurzające bo dysku tak czy siak system wtedy nie widzi.
Jeżeli Ktoś wie co z tym można zrobić bez formata (próbowałem już nowe sterowniki do płyty głównej ale nie pomaga

).
A do USB nie wiem za bardzo skąd je ściągnąć bo jakoś niestety nigdzie nie mogę znaleźć, zresztą nie wiem czy to coś by dało.
Bardzo będę wdzięczny za wszelką pomoc. Z góry wielkie dzięki :-)
ps. Przejrzałem posty ale podobnego nie znalazłem