Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z uruchamianiem systemu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 kubek2232

kubek2232

Stały użytkownik

• 190 postów

Napisano 08 12 2011 - 08:40

Witam MAM problem z komputerem nie mogę go uruchomić. Zaczęło się od tego że na starcie poprosił mnie o wybranie systemu operacyjnego (???), zdziwiły mnie propozycje ( że tak się wyrażę ), bo jest coś takiego:

-Microsoft Windows Recovery Console
-do not select [ debugowanie włączone ]
-Microsoft Windows XP Home Edition

Jak wybiorę dwie pierwsze to mi komputer się resetuje a jak wybiorę Windows'a to chwile się ładuje wywala blue screena i reset. Tryb awaryjny też nie działa, dzieje się to samo co przy normalnym uruchamianiu. proszę o pomoc jak to naprawić

• 0

#2 Qauke

Qauke

Expert

• 5 156 postów

Napisano 08 12 2011 - 08:54

daj na windows xp home edition i problem masz rozwiązany ,po tym powinien się normalnie uruchomić
RECOVERY to jest przywracanie systemu do czasu kiedy był sprawny a debugowanie to Debugowanie -proces śledzenia działania programu komputerowego za pomocą specjalnego programu – "debugera" w celu wychwycenia i naprawy błędów w działaniu oprogramowania. Istotą uruchamiania przy pomocy debugera jest możliwość wykonywania programu w trybie pracy krokowej lub z zastawianiem tzw. pułapek (ang. breakpoints), czyli miejsc w programie, po osiągnięciu których dalsze wykonywanie programu jest zatrzymywane, a także podglądania i ew. zmiany zawartości rejestrów, pamięci itd.

Użytkownik Quke edytował ten post 08 12 2011 - 09:01

• 0

#3 kubek2232

kubek2232

Stały użytkownik

• 190 postów

Napisano 08 12 2011 - 14:39

napisałem że jak wybieram XP to mi po kilku sekundach wywala blue screen i komp sie resetuje, nawet nie mam jak zrobić by mi sie nie resetował po blue screenie żeby spisać sobie kody błędów
  • 0

#4 kubek2232

kubek2232

Stały użytkownik

• 190 postów

Napisano 08 12 2011 - 18:32

przeinstalowałem system i wszystko jest ok dzieki
  • 0

#5 Qauke

Qauke

Expert

• 5 156 postów

Napisano 09 12 2011 - 17:27

więc temat można zamknąć?

Użytkownik Quke edytował ten post 09 12 2011 - 17:27

• 0

#6 symon55

symon55

Początkujący

• 13 postów

Napisano 09 12 2011 - 23:17

dołącze się do tego tematu gdyż mam ten sam problem z tym że jestem już po reinstalacji xp był także format ,i aktualnie mogę odpalić tylko w trybie awaryjnym w normalnym po screnie ze startującym windowsem wyłącza się monitor,chodzą wentylatory i nic się nie dzieje. mam 2 dyski jeden 80 gb odłączyłęm gdyż windows miał problem z jego sformatowaniem ,jakimś programikiem hdd który ściągnełem go sprawdziłem i pokazuje że wszystko ok.system zainstalowany jest na dysku 160 gb sata .instalacja przebiegła bez problemu i przy pierwszym uruchomieniu kiszka . sprzęt w sumie chodził bezproblemowo do momentu gdy zachcialo się pograć w quake 4 i zaczełem postępować z instrukcją na youtube co by go odpalić a okazało się że uwalić komputerek przestał chodzić i zaczął się problem .może jakieś porady
  • 0

#7 Qauke

Qauke

Expert

• 5 156 postów

Napisano 10 12 2011 - 14:13

w trybie awaryjnym znajdź tą grę w panel sterowania -dodaj usuń programy i to odinstaluj ,później sciągnij ten program http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/narzedzia_systemowe/CCleaner.html i przeczyść nim rejestr. powinno pomoc

Użytkownik Quke edytował ten post 10 12 2011 - 14:13

• 0

#8 symon55

symon55

Początkujący

• 13 postów

Napisano 10 12 2011 - 19:25

niestety padła karta graficzna ,założyłem drugą na sprawdzenie i jest ok. dzięki

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych