Witam,
Mam problem. Otóż chcę łączyć się z internetem za pomącą drugiego komputera. A mianowicie. Mam notebooka z Vistą oraz stacjonarkę z XP. Na stacjonarnym mam Neostrade i to jest moje główne źródło połączenia z internetem. Laptop rzadko jest w domu dlatego wybr4ałem taki rodzaj połączenia z netem - poprzez połączenie się z kompem stacjonarnym.
Połaczyłem oba komputery kablem sieciowym. Wyłączyłem zapory ... i działa. Tzn. mogę przenosić dokumenty, pliki itp. Jednak nie mogę połączyć się z internetem. Sama sięć jest ograniczona - "ograniczenie lub brak łączności". Wyłączyłem wszystkie zapory jednak okazało się że jest jeszcze jedna. McAfee Personal Firewall. Dziwne bo parę dni temu odinstalowałem cały antywirus McAfee i nie ma po nim żadnego śladu. Oprócz tego że to prawdopodobnie on blokuje mi połączenie sieciowe.
W związku z tym mam pytanie. Jak mogę go usunąc do końca? W procesach go nie ma, w rejestrze windowsa też nie. ;/
Będę bardzo wdzięczy za każdą pomoc.
Problem z siecią / firewallem?
Rozpoczęty przez
Artur_r0
, 12 09 2008 21:10
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12 09 2008 - 21:10
Napisano 15 10 2008 - 19:40
A ty w ogóle wiesz co to jest putty albo squid? Bo nie wydaje mi się....zainstaluj SQUILA na porcie i omin firewall lub polacz sie przez program putty
Włącz udostepnianie łącza (opcja "zezwalaj innym komputerom na łączenie się z internetem przy pomocy tego połaczenia" we własciwościach połączenia neostrady. Na laptopie skonfiguruj siec następująco:
IP: 192.168.0.2
maska: 255.255.255.0
brama i dns: 192.168.0.1
I powinno działać
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych