Witam, mam pewien problem z internetem, który nie bardzo wiem jak rozwiązać. Z anteny od internetu odchodzi 1 kabel, który dochodzi do wtyczki do gniazka (POE) na tej samej wtyczce jest jeszcze jeden kabel (LAN), jest on teraz wpięty do komputera do karty Realtek do gniazda Ethernet, jedynie w ten sposób działa mi internet na PC, zawsze kabel LAN był wpięty do gniazda WAN na routerze (Router firmy Edimax). Jeszcze jeden kabel odchodzi od portu na routerze i on jest wpięty do TV. Jeśli wepnę kabel LAN do komputera to działa mi net na komputerze, a jeśli wepnę ten kabel do gniazda WAN przy routerze to działa net na tv + laptop przez Wi-Fi. Dawniej gdy miałem LAN podłączony do Wana na routerze to miałem wszędzie internet, a po formacie coś się zepsuło i już nie działa...Dodam, że przy PC jest podłączona antenka od karty sieci bezprzewodowej (D Link airplus dwl -520+, jednak nie wykrywa mi jej mimo zainstalowania sterowników). Dawniej koło zegarka widniały 2 ikonki (połączenie sieci bezprzewodowej, które działało oraz połączenie za pomocą Ethernetu, które było wyłączone, ponieważ korzystałem z antenki przypiętej do karty D link. Jak mogę to naprawić?
Problem z siecią bezprzewodową!
Rozpoczęty przez
Xanatos
, 13 07 2012 19:18
Brak odpowiedzi do tego tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych