Witam
Mam naprawde dziwny problem z kartą GeCube Radeon 9600 PRO 128Mb.
moj komputer: P4 3 GHz, 1 GB ram
Głównie chodzi o niska wydajnosc w grach (konkretnie counter strike source), ale po kolei.
1) everest wykrywa mi tą karte jako radeon 9600 (bez PRO)
2) w atitool ma ona taktowanie 400/400 (a nie 400/600 jak powinno byc w PRO)
to juz troche dziwne.
3) Meritum: przy wszystkich ustawieniach na high mam w cs:s 10 fps, ale zmieniajac tylko jakosc tekstur z high na medium mam w tym samym miejscu mam juz 60-70 fps (wtf??)
przy najwyzszej jakosci stojac pewien czas w jednym miejscu mam juz wiecej klatek, ale wystarczy obrót o 180 stopni i juz 10 lub mniej fps (problem z dogrywaniem tekstur?)
karta nie jest przetaktowana, na pamiecach sa aluminiowe radiatory naklejone taśmą, która była na nich od początku (firmy 3M)
wszytskie ustawienia w opcjach sterowników (omega 2.6.42 - odpowiednik catalyst 5.6) sa ustawione na high performance
podkrecalem lekko karte (rdzen i pamiec o 20 MHz) bez negatywnych skutków, jednak dziwi mnie najbardziej drastyczny spadek wydajnosci przy wysokich ustawieniach jakosci tekstur.
O dziwo wiecej fps mialem na karcie GeForce 4Ti 4200x8 128 Mb (przy wszytskich ustawieniach na high)
czytalem duzo tematów o radeonie 9600 na waszym forum i nie znalazlem odpowiedzi w zwiazku z moim dziwnym problemem.
z góry dziekuje za pomoc.
POZDRAWIAM!
Problem z radeonem 9600 pro
Rozpoczęty przez
ka_trzy
, 30 09 2007 11:07
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 30 09 2007 - 11:07
Napisano 30 09 2007 - 11:19
Zmień ustawienia sterowników na Best Quality, włącz szybki zapis sprawdz czy agp jest na 8x i podaj jaką masz płytę główną.
A czy tylko w csie jest taki problem czy w innych grach też?
Pozdrawiam.
A czy tylko w csie jest taki problem czy w innych grach też?
Pozdrawiam.
Napisano 30 09 2007 - 23:06
plyta główna: Intel Silver Reef D845PESV
innych gier nie sprawdzalem bo nie mam na nie miejsca
slyszalem (i bylo tak napisane przy instalowaniu sterowników omega) zeby wylaczyc szybki zapis bo to tylko pogarsza szybkość
gdzie sie ustawia AGPx8?
czy best quality nie znaczy ze bedzie lepsza jakosc za cene pogorszenia wydajnosci??
wiesz moze dlaczego ten radeon jest tak nisko taktowany (pamięć) jak na PRO ?
dzięki za szybką odpowiedź. pozdro
edit: zdaje sie ze ta plyta obsluguje tylko AGP x2/x4
innych gier nie sprawdzalem bo nie mam na nie miejsca
slyszalem (i bylo tak napisane przy instalowaniu sterowników omega) zeby wylaczyc szybki zapis bo to tylko pogarsza szybkość
gdzie sie ustawia AGPx8?
czy best quality nie znaczy ze bedzie lepsza jakosc za cene pogorszenia wydajnosci??
wiesz moze dlaczego ten radeon jest tak nisko taktowany (pamięć) jak na PRO ?
dzięki za szybką odpowiedź. pozdro
edit: zdaje sie ze ta plyta obsluguje tylko AGP x2/x4
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty