Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z profilami sprzętowymi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Venom Morph

Venom Morph

Początkujący

• 26 postów

Napisano 10 03 2010 - 01:24

witam,jestem nowy więc mam nadzieję że pisze w odpowiednim dziale i nie powtarzam tematu.

mam problem z profilami sprzętowymi w win XP. We wszystkich poradnikach jest napisane, że w celu utworzenia nowego profilu sprzętowego kopiujemy istniejący(domyślny profil) i z tej kopii tworzymy nowy....i tu pojawia się mój problem,mianowicie w moim systemie nie ma żadnego profilu który mógłbym skopiować...po otworzeniu zakładki profili sprzętowych okienko jest puste.Nie wiem czy jest to jakiś błąd i co z tym zrobić a profile bardzo by się przydały (system stoi na prądożernym lapku i czasem przydałoby się wyłączyć co nieco zwłaszcza w podróży;) )

bardzo proszę o jakieś wskazówki

• 0

#2 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 10 03 2010 - 11:20

Pierwsze to musisz zainstalować sobie CCleaner lub Odkurzacz 11 lub nowszy 12 nimi oczyścić komputer, czyli zoptymalizujesz wszystko na dysku i rejestrach. Potem Start/Panel sterowania/Narzędzia administracyjne, w narzędziach administracyjnych masz możliwość włączać lub wyłączać poszczególne usługi, w tym przypadku wyłączasz zbędne twoim zdaniem usługi. Zapoznaj się z tym :
Zobacz też artykuły: Dołączona grafikaBezpieczeństwo Dołączona grafikaDostosowywanie interfejsu Dołączona grafikaEfektywniejsza praca Dołączona grafikaInne Dołączona grafikaInternet i sieci Dołączona grafikaPrzyspieszanie Windows XP Dołączona grafikaOptymalizacja Windows 2000 XP i 2003 Dołączona grafikaPrzyspieszanie uruchamiania Dołączona grafikaSzybsze zamykanie Windows Dołączona grafikaUpiększanie Windows
To znajduje się na początku tematu, interesuje cię tylko trzy pierwsze tematy oraz szósty temat. Do tego zainstaluj sobie program XP-AntySpy, za pomocą tego programu bezpiecznie powyłączasz zbędne usługi oraz usuniesz programy.
Na końcu programem umożliwiającym ingerencję w auto starcie, wyłączyć uruchamianie wraz z systemem jakiś zbędny program, np. Spybot-Search&Destroy.
Wyłaczenie samego sterownika od danego urządzenia np. poprze usunięcie jego to jest mało efektywne. A przy uruchamianiu programu należy uważać na info gdzie ten program.

• 0

#3 Venom Morph

Venom Morph

Początkujący

• 26 postów

Napisano 11 03 2010 - 09:54

dzięki,CCleaner'a już posiadam...nadal jednak nie wiem jak utworzyć profile sprzętowe w moim przypadku.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych