witam,jestem nowy więc mam nadzieję że pisze w odpowiednim dziale i nie powtarzam tematu.
mam problem z profilami sprzętowymi w win XP. We wszystkich poradnikach jest napisane, że w celu utworzenia nowego profilu sprzętowego kopiujemy istniejący(domyślny profil) i z tej kopii tworzymy nowy....i tu pojawia się mój problem,mianowicie w moim systemie nie ma żadnego profilu który mógłbym skopiować...po otworzeniu zakładki profili sprzętowych okienko jest puste.Nie wiem czy jest to jakiś błąd i co z tym zrobić a profile bardzo by się przydały (system stoi na prądożernym lapku i czasem przydałoby się wyłączyć co nieco zwłaszcza w podróży;) )
bardzo proszę o jakieś wskazówki
Problem z profilami sprzętowymi
Rozpoczęty przez
Venom Morph
, 10 03 2010 01:24
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 03 2010 - 01:24
Napisano 10 03 2010 - 11:20
Pierwsze to musisz zainstalować sobie CCleaner lub Odkurzacz 11 lub nowszy 12 nimi oczyścić komputer, czyli zoptymalizujesz wszystko na dysku i rejestrach. Potem Start/Panel sterowania/Narzędzia administracyjne, w narzędziach administracyjnych masz możliwość włączać lub wyłączać poszczególne usługi, w tym przypadku wyłączasz zbędne twoim zdaniem usługi. Zapoznaj się z tym :
Zobacz też artykuły:
Bezpieczeństwo
Dostosowywanie interfejsu
Efektywniejsza praca
Inne
Internet i sieci
Przyspieszanie Windows XP
Optymalizacja Windows 2000 XP i 2003
Przyspieszanie uruchamiania
Szybsze zamykanie Windows
Upiększanie Windows
To znajduje się na początku tematu, interesuje cię tylko trzy pierwsze tematy oraz szósty temat. Do tego zainstaluj sobie program XP-AntySpy, za pomocą tego programu bezpiecznie powyłączasz zbędne usługi oraz usuniesz programy.
Na końcu programem umożliwiającym ingerencję w auto starcie, wyłączyć uruchamianie wraz z systemem jakiś zbędny program, np. Spybot-Search&Destroy.
Wyłaczenie samego sterownika od danego urządzenia np. poprze usunięcie jego to jest mało efektywne. A przy uruchamianiu programu należy uważać na info gdzie ten program.
Zobacz też artykuły:
Bezpieczeństwo
Dostosowywanie interfejsu
Efektywniejsza praca
Inne
Internet i sieci
Przyspieszanie Windows XP
Optymalizacja Windows 2000 XP i 2003
Przyspieszanie uruchamiania
Szybsze zamykanie Windows
Upiększanie WindowsTo znajduje się na początku tematu, interesuje cię tylko trzy pierwsze tematy oraz szósty temat. Do tego zainstaluj sobie program XP-AntySpy, za pomocą tego programu bezpiecznie powyłączasz zbędne usługi oraz usuniesz programy.
Na końcu programem umożliwiającym ingerencję w auto starcie, wyłączyć uruchamianie wraz z systemem jakiś zbędny program, np. Spybot-Search&Destroy.
Wyłaczenie samego sterownika od danego urządzenia np. poprze usunięcie jego to jest mało efektywne. A przy uruchamianiu programu należy uważać na info gdzie ten program.
Napisano 11 03 2010 - 09:54
dzięki,CCleaner'a już posiadam...nadal jednak nie wiem jak utworzyć profile sprzętowe w moim przypadku.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych