Po podłączeniu modemu USB do portu przestaje mi dzialać klawiatura i myszka (ps/2). Próbowałem zamienić myszke na USB ale też nic nie pomogło. gdy modem jest podłaczony nawet po restarcie systemu zadne z wyżej wymienionych urzadzeń nie działa ( nie moge wejsc nawet do biosu ). zauwazylem ze dioda na modemie pali się strasznie bladym swiatłem. Gdy odłączam modem wszystko wraca do normy i działa tak jak należy.
Modem działa prawidłowo pod drugim komputerem, więc dla testu podlaczylem inne urządzenie usb (odtwarzacz mp4) do pierwszego komputera, i problem sie powtarza tylkoze tym razem działa już klawiatura (myszka dalej strajkuje). w mp4 szaleje podswietlenie, raz jasniej raz ciemniej gdy lekko poruszam kablem to sie stabilizuje ale myszka (ps/2 , USB) dalej nie dziala. problem powtarza sie w kazdym porcie usb.
najsmieszniejsze jest to ze myszka pod USB (po odłaczeniu modemu) działa normalnie.
problem zaczął sie spontanicznie po ponownym uruchomieniu komputera. przywracanie systemu nic nie dało, format i reinstal tak samo.
Jeśli ktoś wie co jest nie tak to prosze o pomoc.
Mój sprzęt : pentium4 3.0 ht; plyta główna msi 848p neo2-v; 2x 512 ram Kingstona; zasilacz Eurocase atx 400 jsp (tak na nim pisze); grafika gigabyte gf 6600
Problem nigdy wczesniej nie występował. Skrzynka ma juz około 3 lat
Problem z portem USB
Rozpoczęty przez
cancel
, 16 04 2008 00:02
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 04 2008 - 00:02
Napisano 16 04 2008 - 09:25
sprawdz napiecia zasilacza ,wyglada na to ,ze zasilacz niedaje sobie rady z napieciem 5V .
//
Jeśli odpowiadasz na temat jako pierwszy to quote (cytowania) nie ma potrzeby dawać.
Wojtex16
//
Jeśli odpowiadasz na temat jako pierwszy to quote (cytowania) nie ma potrzeby dawać.
Wojtex16
Napisano 16 04 2008 - 18:35
Móglbys powiedziec jak to zrobic? jakims programem czy spod biosu? czy to znaczy ze to wina zasilacza czy plyty glownej?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych