Odkąd zrobiłem ostatnio format mam same problemy. Po pierwsze mam do dyspozycji 2 systemy Windows MX7 i MX8.1 są to modyfikacje orginalnego Windowsa XP, którego miałem orginalnie zainstalowanego na kompie, ale z powodu formata nie miałem jak go dalej użytkować.
Proble nr1 to brak jakiegoś sterownika nie wiem dokładnie jakiego. Pojawił się po zainstalowaniu karty graficznej, oczywiście sterownik karty jest zainstalowany, ale urządzenie dalej pozostaje bez sterownika. Urządzenie widnieje w menedżerze urządzeń jako PCI Device. Identyfikator to PCI\VEN_1002&DEV_AA20&SUBSYS_AA201043&DEV_00\4&354AEA31&0&0108, w końcu znalazłem, że to coś a Ati HDMI Audio, ale to bezsensu bo co niby karta graficzna ma wspólnego z dźwiękiem
Problem nr2 na Windowsie MX8.1 mam straszny problem z blue screenami tzn. z błędem pliku pci.sys, który pojawia się przy wyłączaniu systemu, ale też nie zawsze, tak przy co trzecim zamykaniu systemu kiedy komputer powinien się normalnie wyłączyć wyskakuje bluescreen, niby nic, ale strasznie to wkurzające. Błąd również występuje dopiero po instalacji karty graficznej. Co ciekawe błędy te nie występuje w ogóle na windowsie MX7.
Problem nr3 na Windowsie MX7 mam problem z jedną grą. Otóż "Auta: Bujdy na Resorach", gra działa normalnie przez jakieś 20s potem drastycznie zwalnie z 30FPS gdzieś tak do 4FPS. Ponadto w grze zamienione są klawisze lewy z prawym i prawy z lewym. Co dziwne w Windowsie MX8.1 żaden problem z tą grą nie występuję.
Proszę o szybką odpowiedź.
[warn=Tomasz6688] Jeden i drugi system to piracka przeróbka a przy takich nie pomagamy.
Forum nie popiera piractwa! temat zamykam i przenoszę do kosza! [/warn]
Użytkownik Tomasz6688 edytował ten post 17 09 2012 - 21:53