Czesc
Moja dziewczyna posiada notebooka Fujitsu-Siemens AmiloPro v3505 z Windowsem XP SP1. W mieszkaniu, ktore wynajmujemy jest internet z Chello plus router z WI-FI. Haslo do sieci to 8 liter i 1 cyfra. Na moich laptopie (Vista) i wielu innych z XP nie ma problemu z połączeniem, jednak laptop mojej dziewczyny caly czas wyrzuca blad ze podane haslo ma zla ilosc bitow. Z tego co sie orientuje to wymaga on caly czas hasla w WEP i to chyba jest w WPA kodowane. Jak sobie z tym poradzic? Z sieciami w ktorych haslo jest kodowane WEP nie ma problemu. Laczy sie od razu popodaniu hasla.
Problem z połączeniem z WI-FI
Rozpoczęty przez
szymonsz
, 01 03 2008 13:42
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 01 03 2008 - 13:42
Napisano 03 03 2008 - 10:05
Jesli korzystasz z routera. to zakładam, że masz wejście z Chello do routera kablem zwykłym RJ-45. Musisz ustwić kodowanie na WPA, a jakie hasło wpiszesz w routerze takie samo musisz wpisać przy łączeniu się z siecią na komputerze.
Życze powodzenia
Pozdrawiam...
PS: Jeśli miałbyś jeszcze jakieś pytania, lub coś źle stwierdziłem to pisz, a ja Ci w miarę moich umiejętności pomogę
Życze powodzenia
Pozdrawiam...
PS: Jeśli miałbyś jeszcze jakieś pytania, lub coś źle stwierdziłem to pisz, a ja Ci w miarę moich umiejętności pomogę
Napisano 03 03 2008 - 16:38
Jesli korzystasz z routera. to zakładam, że masz wejście z Chello do routera kablem zwykłym RJ-45. Musisz ustwić kodowanie na WPA, a jakie hasło wpiszesz w routerze takie samo musisz wpisać przy łączeniu się z siecią na komputerze.
Życze powodzenia
Pozdrawiam...
Wszystko jasne tylko glupi windows caly czas wymaga hasla w formacie WPE i nie przyjmuje WPA. Pomoglo zainstalowanie softu Fujitsu Siemens do obslugi WI-FI
Napisano 03 03 2008 - 17:34
Po prostu mogłeś wejść w ustawienia karty i tam jest taka opcja, le nietety nie pamiętam jaka a obecnie używam linuxa i nie opłaca mi się instalować XP:)
Więc mówisz, że pomogło? Jeśli tak, to wspaniale:)
Pozdrawiam...
Po prostu mogłeś wejść w ustawienia karty i tam jest taka opcja, le nietety nie pamiętam jaka a obecnie używam linuxa i nie opłaca mi się instalować XP:)
Pozdrawiam...
Pozdrawiam...
Pozdrawiam...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych