Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z połączeniem ethernetowym

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Piecyk

Piecyk

Obserwator

• 6 postów

Napisano 28 06 2007 - 18:47

witam, mam następujący problem: cały czas internet (kablówka INEA) miałem podłączony przez port USB. Teraz chcę podłączyć ten sam modem (Motorolla SB5100) pod kartę sieciową kablem Ethernetowym. Jednak komputer nie moze połączyć się z serwerem :P próbowałem w Panleu Sterowania -> dodaj nowy sprzęt. Pokazało mi, że karta sieciowa jest niewłączona i postępując za wyświetlanymi wskazówkami ją włączyłem. Teraz powinno wszystko być ok, ale tak nie jest. Co robić ?? odinstalować stery z czasów kiedy modem był pod USB ?? pod ethernet o sterowniki nie wyje.. W stanie połączenia na pasku mam
Stan: Ograniczenie lub brak łączności
Szybkość 100,0 Mb/s
w aktywność natomiast wsyłanych pakietów 153, odebranych 0..
z góry dziękuję za każdą odpowiedź :P
czy to ma być kable krosowany, czy nie ??, bo dorwałem instrukcję od modemu i tam jets napisane, ze krosowany, natomiast wszyscy mi mówili, ze do ethernetu ma być NIE krosowany.. oto instrukcja do modemu --> http://broadband.motorola.com/noflash/cust...01650-011-a.pdf strona 46

• 0

#2 dziubekro1

dziubekro1

Nowy

• 1 postów

Napisano 12 07 2007 - 21:31

:( Cześć . Mam podobny problem lecz z laptopem podłączonym bezprzewodowo do Liveboxa . Skonfigurowałam i działał bez zarzutów , aż w końcu się wyłączył i pokazuje się napis "brak łączności lub łączność ograniczona" . Nie mogę dojść o co tu chodzi , karta sieciowa ma nadany adres , wyświetla znakomity zasięg itp. Na przewodzie usb działa dobrze lecz jest to uciążliwe . Śledzę twój post bo może się czegoś dowiem o tym problemie , pozdrawiam

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych