Witam,
W zasadzie to nie jestem pewien, czy jest to problem samej Visty czy może raczej problem tkwi gdzie indziej... do rzeczy:
Mam w domu router bezprzewodowy i laptop po starcie nie wykrywa sam połączenia. Trzeba to robić manualnie. Czyli klikam na ikonkę sieci na pasku ---> połącz z siecią ---> wybieram jedyną sieć dostępną ---> połącz
No i działa - łączy bez problemu
We właściwościach wybranej sieci klikam w zakładkę 'połączenia' a tam ustawiam opcję "połącz automatycznie, gdy ta sieć jest dostępna" a potem OK.
Tylko, że po restarcie systemu, znowu się sam nie łączy automatycznie a opcja "połącz automatycznie..." nie jest zaznaczona, tak jakbym jej wcześniej w ogóle nie włączył...
Komputer to Lenovo U330
Podobny problem miałem z poprzednim Lenovo, ale tam był XP
Czy zna ktoś rozwiązanie?
Pozdrawiam!
Problem z połączeniem bezprzewodowym - Vista
Rozpoczęty przez
Azenis
, 24 10 2008 19:13
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 24 10 2008 - 19:13
Napisano 11 06 2009 - 14:29
Mam podobny problem z notebookiem Lenovo mojej żony.
Wyczytałem w necie, że Lenovo ma swój własny program do łączenia z siecią "Lenovo ReadyComm". Po ustawieniu tam parametrów sieci wszystko śmiga jak należy i pamięta ustawienia po restarcie (jeśli chcemy korzystać z ustawień Visty, należy najpierw odinstalować ten program)
Wyczytałem w necie, że Lenovo ma swój własny program do łączenia z siecią "Lenovo ReadyComm". Po ustawieniu tam parametrów sieci wszystko śmiga jak należy i pamięta ustawienia po restarcie (jeśli chcemy korzystać z ustawień Visty, należy najpierw odinstalować ten program)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych