Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z podłączeniem sieci NETIA

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 MoFE Technology

MoFE Technology

Początkujący

• 15 postów

Napisano 18 10 2012 - 10:55

Witam wszystkich !
Mam poważny problem ;/ Zainstalowałem ostatnio system na nowo, a gdzieś zapodziały mi się sterowniki i nie mam teraz internetu. Tak więc wszedłem na strone producenta dell, ale okazuje się, że trzeba szukać sterów ręcznie i nie mam zielonego pojęcia które w jakiej kolejności wypadałoby zainstalować.

Płyta główna to Dell OptiPlex GX260 model 00T606 ver. bios A05
GPU GeForce 4 MX440
512MB ram DDR

Zainstalowałem na początek sterownik Ethernet Adapter Driver a potem Intel Gigabyte LOM driver.

I podczas istalacji NETI ukazał mi się taki komunikat.

FOTO: http://fotoo.pl/show..._scren.bmp.html

Proszę was bardzo pomóżcie mi ! Jakie sterowniki dokładnie są mi potrzebne ? i w jakiej kolejności mam je zainstalować ? Czy teraz te stare muszę usunąć ? co mam robić ?

Windows XP Home Edition SP2 32bit

Użytkownik MoFE Technology edytował ten post 18 10 2012 - 11:21

• 0

#2 Qauke

Qauke

Expert

• 5 156 postów

Napisano 18 10 2012 - 11:13

Na początek to odinstaluj te sterowniki co zainstalowałeś. Najlepiej programem RevoUnistaller PRO
Wejdź do menedzera urządzeń, i napisz konkretnie jakich sterowników potrzebujesz.
Podaj również jakiego masz Windows-a? 64/32 bit?

Użytkownik Qauke edytował ten post 18 10 2012 - 11:24

• 0

#3 MoFE Technology

MoFE Technology

Początkujący

• 15 postów

Napisano 18 10 2012 - 20:47

Na początek to odinstaluj te sterowniki co zainstalowałeś. Najlepiej programem RevoUnistaller PRO
Wejdź do menedzera urządzeń, i napisz konkretnie jakich sterowników potrzebujesz.
Podaj również jakiego masz Windows-a? 64/32 bit?

Jeszcze nie odinstalowałem starych sterów, ale kumpel sprawdził kompa w menadżerze urządzeń i przy ethernet pokazuje znak zapytania. Co to może oznaczać ?
  • 0

#4 Qauke

Qauke

Expert

• 5 156 postów

Napisano 18 10 2012 - 20:57

Znak zapytania w menedżerze urządzeń oznacza "brak sterownika"
Ściągnij sobie program DriverEasy i zainstaluj brakujące sterowniki.

Użytkownik Qauke edytował ten post 18 10 2012 - 21:03

• 0

#5 MoFE Technology

MoFE Technology

Początkujący

• 15 postów

Napisano 21 10 2012 - 15:23

Znak zapytania w menedżerze urządzeń oznacza "brak sterownika"
Ściągnij sobie program DriverEasy i zainstaluj brakujące sterowniki.

Więc do rzeczy, zainstalowałem program DriverEasy i nic ;p A właściwie wyszukał sterowniki i nic nie zainstalował, na końcu jeszcze wyskoczył jakiś błąd.
Ten program potrzebuje połączenia z internetem ? Bo jeśli tak to oczywiste, że go nie uzyska ;p
Kolejna sprawa to znak zapytania jest na sterowniku Ethernet pisze, że producent jest nieznany itd. Więc go odinstalowałem i ściągnąłem z tej strony to :
http://www.dell.com/...leId=2731104597
Po zainstalowaniu tego nadal to samo ;/

Są może jakieś nowsze sterowniki ? Co muszę zrobić ? Może na nowo zainstalować system ?

Tych sterowników do sieci trochę jest : http://www.dell.com/.../optiplex-gx260
I skąd człowiek ma wiedzieć co instalować.

Właśnie gdzieś w sieci, na jakiejś amerykańskiej stronie wyczytałem, że musi być najpierw zainstalowany sterownik chipsetu, a dopiero potem można instalować resztę sterowników. Więc będę próbować :)

Udało się, doszedłem jak to zrobić. Musiałem usunąć wszystkie zainstalowane sterowniki. Następnie WYPAKOWAĆ sterownik CHIPESTU a potem go zainstalować. Dopiero potem mogłem wypakowywać resztę sterowników i je instalować :) Lecz potem podczas dalszej instalacji NETI wyszedł kolejny błąd " BRAK POŁĄCZENIA Z INTERNETEM " Wszystkie kable i modem był podłączony, więc nie wiem skąd ten błąd ;p Lecz to już sprawa Neti i oni się tym zajmą. Temat do zamknięcia i dziękuje za pomoc :)

Użytkownik MoFE Technology edytował ten post 21 10 2012 - 12:13

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych