Witam wszystkich. Morze zacznę od mojej konfiguracji :
Athlon 64 3000+ s754 newcastle
asus k8n4-e se --- nowa
segate barracuda9 ata 80gb --- nowy
2x512 ddr pc320 corsair cl 2,5--- nowe
geforce 7900gs galaxy 256mb 1.2ns zalman pci-expres-- nowy
zaśilacz modecom feel II 500w--- nowy
sound blaster audigy2
Wszystkie nowe części złożyłem i zabrałem się za instalowanie windowsa i tu pierwszy problem, choć windows instalował sie bez problemów instalacja trwała strasznie długo około 2x dłużej niż normalnie! Nawet na dużo słabszym kompie rodziców trwa to o wiele wiele szybciej. Po udanej instalacji i wgraniu wszystkich sterowników uruchamiam kompa ponownie i następny problem, pasek od ładowania musi przelecieć ok 30 razy zanim system się uruchomi. Najpierw myślałem ze to problem jakiegoś błędnie napisanego sterownika itd jednak po zmianie sterowników to samo. Następnie myślałem ze może płyta ma problemy z pamięciami ram, testowałem na różnych pożyczanych od kumpli pamięciach i dalej to samo. Instalowałem system na 3 różnych dyskach i na kazdym z nich instalacja trwała bardzo długo, sprawdzałem wszystkie taśmy kable itd. I dalej ten sam problem! Zaznaczę że po uruchomieniu się windowsa działa "normalnie" stabilnie i nie ma żadnych problemów. Bardzo proszę o pomoc bo ja juz nie mam do tego siły . Może ktoś z was spotkał się z podobnym problemem? Mi się wydaje że to problem z płytą główną ale nie wiem jak sie w tym upewnić. Aha dodam jeszcze że wszystko jest na deflautowych ustawieniach i korzystam z legalnego windows xp profesional
Problem z płytą główna
Rozpoczęty przez
Nocny_Marek
, 28 02 2007 03:24
1 odpowiedź w tym temacie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych