Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z nowym sprzętem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jendras1

Jendras1

Obserwator

• 8 postów

Napisano 06 02 2008 - 22:04

Mam pewien problem i nie bardzo wiem jak go rozwiązać. Mianowicie jakiś czas temu kupiłem sobie nowe podzespoły do komputera. Kolejno jest to płyta głowna Asus M2N-E SLI, zasilacz Amacrox Warrior 450 WAT, Procesor AMD Athlon 4200+, Pamięć GoodRAM 2GB 667MHz dual i grafike GF 8800GTS 320MB. Wszystko było pięknie gry chodziły jak należy, ale niestety nie wszystkie. Takie gry jak np. Gothic 2, Gothic 3, Rune (pare jeszcze innych) zaczęły strasznie szybko działać. W gothicu 3 po około 5 minutach gry miałem już za sobą około 100 dni w grze, a dzień z nocą zmieniał sie tak szybko, że ledwo moglem je odróżnić, to samo w sumie było w gothicu 2, który zawsze chodził u mnie normalnie, a tutaj od tej prędkości sie zawieszał. Rune po włączeniu chodzi tak strasznie szybko, że z jednej klatki po lekkim poruszeniu myszką przeskakuje o jakieś 25 klatek dalej (jak nie więcej). Na początku myślałem, że jest to wina sterowników od karty graficznej, więc zaopatrzyłem sie w najnowsze sterowniki ściągnięte ze strony nVidi i to nie pomogło. Wątpie żeby była to wina sprzętu, raczej będzie to wina oprogramowania. Nie mam żadnego sensownego pomysłu co mógłbym zrobić, aby te gry zaczęły chodzić normalnie. Proszę o pomoc może ktoś spotkał się już z takim problemem. ;)

• 0

#2 yahoo69

yahoo69

Nałogowy palacz, uzależniony od adrenaliny

• 763 postów

Napisano 06 02 2008 - 22:32

masz za szybkiego kompa
zainstaluj starsze wersje sterowników grafiki ;)

• 0

#3 Jendras1

Jendras1

Obserwator

• 8 postów

Napisano 06 02 2008 - 23:50

Hmmm... Już szukałem jakiś starszych sterów do tej grafy, ale te które mam oryginalnie na płycie są jedne z pierwszych i przy nich jest praktycznie to samo. Po włączeniu kompa na początku było wszystko ok, ale pochwili znów zaczeło sie walić ;)

A pozatym Gothic 3 to jest dość nowa gra robiona już pod nowszy sprzęt więc to na pewno nie to.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych