POMOCY
Problem z nagrywarką
Rozpoczęty przez
adik993
, 13 06 2007 16:33
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 06 2007 - 16:33
Moja nagrywarka od pewnego czasu nie chce czytać plyt kiedyś nawet przestała się otwierać ale kiedy odpiełem ją i podpiełem ją jeszcze raz zaczeła się otwierać ale teraz pojawił się inny problem nagrywarka dalej nie czyta płyta ale jeszcze do tego gdy niema w niej żadnej płyty(a nawet gdy jest) a klikne na jej ikonę 2 razy to otwiera się jakby jakiś folder(zawsze pusty) a tutaj dodaje screenshoty dla objaśnienia problemu (inna stacja dysków działa)
POMOCY
!
!
!!
POMOCY
Napisano 13 06 2007 - 20:35
To że otwiera ci sie folder gdy nie ma żadnej płyty wsadzonej do napędu nie jest żadnym błędem. Windows ma w sobie wbudowany program do nagrywania płyt, zerknij na boczny, lewy pasek okienka jest tam napisane "Zapisz te pliki na dysku CD". Chodzi o to gdy chcesz coś nagrać otwierasz ten folder z napędem przenosisz do niego pliki i naciskasz na ten przycisk.
A odnoście nie czytania płyt - prawdopodobnie twoja taśma łącząca napęd z płytą główną się zepsuła. Spróbuj podpiąć nagrywarkę na innej taśmie
A odnoście nie czytania płyt - prawdopodobnie twoja taśma łącząca napęd z płytą główną się zepsuła. Spróbuj podpiąć nagrywarkę na innej taśmie
Napisano 13 06 2007 - 23:11
no tylko ze jesli tasma by sie zepsuła, to mozliwe ze nawet systemu by nie załadował bo na POST by sie komputer zatrzymywał, badz w ogole nie było by widocznego napedu.
Czy jest on jeszcze na gwarancji? Jesli nie to rozkrec go i przeczysc spirytusem laser.
Czy jest on jeszcze na gwarancji? Jesli nie to rozkrec go i przeczysc spirytusem laser.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych