Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z monitorem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lemon

Lemon

Obserwator

• 5 postów

Napisano 12 03 2007 - 21:56

witam
ja mam taki problem ze zrestartowalem przez przypadek w monitorze ustawienia do fabrycznych no teraz mam strasznie jasny obraz i strasznie oczy bola od niego...nie moge spowrotem przyciskami w monitorze ustawic tak zeby bylo dobrze...nie wiem moze mi sie sterowniki pousuwaly czy cos? ja raczej zielony w tych sprawach wiec moze ktos wie co sie mu stało

• 0

#2 coolzio

coolzio

Stały użytkownik

• 154 postów

Napisano 13 03 2007 - 00:23

Poszukaj w ustawieniach brightness i constrast ewentualnie w ustawieniach koloru to się tak nazywa temperatura koloru (podawana w kelvinach).
Poza tym mógłbyś podawać przy okazji firmę i model twojego monitora czy jest to CRT czy LCD.

• 0

#3 Lemon

Lemon

Obserwator

• 5 postów

Napisano 13 03 2007 - 00:43

No tak moglem podac.....
to jest Philips 107e5
CRT

wiec bawilem sie i zepslulem jeszcze bardziej....
odinstalowalem sterowniki a pozniej sciagnalem te >>> http://www.nvidia.pl/object/winxp_2k_93.71_pl.html
(mam gf5200) no i przy probie instalacji wyskakuje mi komunikat >>>

Program instalacyjny NIVIDIA nie moze znalezc sterownikow zgodnych z aktualnym sprzetem wie ktos o co chodzi?
czyzby nie znajdywal karty graficznej czy jak>?
zreszto ja nie bede gdybal bo sie nei znam na tym wiec moze mi ktos napisze co ma pojecie o tym.
  • 0

#4 coolzio

coolzio

Stały użytkownik

• 154 postów

Napisano 13 03 2007 - 19:17

Jeżeli zresetowałeś ustawienia fabryczne monitora (na samym monitorze przynajmniej tak się domyślam) to nowe sterowniki do karty graficznej tutaj ci nie pomogą. Ewentualnie zmienił ci się bilans bieli/kontrastu/koloru w ustawieniach karty ale w to wątpię.

Problem z NVidia miałem kiedyś tak sam ale tylko przy instalacji sterowników na czystym windowsie. Nie chciałem się bawić więc przeinstalowałem windowsa i pomogło.

A dobrze ci wykrywa tą kartę w menadżerze urządzeń? Może wystarczy ręcznie podać jej ścieżkę dostępu do sterowników (paczka rozpakowauje się na dysku C chyba w katalogu NVidia (chyba).

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych