Zakupiłem monitor LCD 19 cali Panorame firmy Gateway
http://www.proline.pl/shop.php?prodid=GATEWAY+FPD+1975W <-- dane techniczne
Problem polega na wyświetlaniu filmików na stronach www jak i rówież normalnych z dysku , po właczeniu obraz co parę sec robi sie czarny .Czasem też sie to zdaża na jasnych stronach kiedy przewijam pasek .Nie ukrywam iż jest to uciążliwe i unimożliwia normalne korzystanie z komputera .
Moje działania:
Monitor testowany na windowsie vista,xp oraz 2003 server ( każdy windows był zaktualizowany do najnowszej wersji ( wszystkie poprawki ).Na Viscie problem trochę rzadziej się ukazywał ale i tak sie ujawniał ( z uwagi na słaby sprzęt odinstalowałem go )
Podogrywałem najnowsze sterowniki do karty graficznej ( sprawdzałem również na starszych wersjach ) , podogrywałem najnowsze flash playery , shockwave .Próbowałem na różnych kodekach ( k-lite , ace mega codec , cccp )
Monitor podłączony kablem dvi - dvi z karta GF FX 5500 256mb/128bit , od niej jest jeszcze poprowadzony kabel do telewizora ( przy tych czarnych obrazach na telewizorze obraz wyświetlany
jest poprawnie )
Na monitorze korzystam z optymalnej rozdzielczości 1440x900
Prosze o pomoc gdyż wszystkie moje pomysły się pokończyły .
Z góry dziekuję za każdą rade
Jeżeli ma to komuś pomóc pozostała konfiguracja to celeron 2.0+512mb ramu
Problem z monitorem
Rozpoczęty przez
eclipsewear
, 16 10 2007 12:37
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 10 2007 - 12:37
Napisano 28 10 2007 - 23:14
Ja mam problem z wyświetlaniem na monitorze. Po grze w różne gierki zaczynąją mi latac szare kreseczki na monitorze, dzieje sie to tylko grach gdy siedze w necie nie mam takiego problemu jeśli ktoś moze mi pomóc niech napisze tu albo na gg 963301
z góry dzięki
posiadam karte graficzną 8600GTS GEFORCE
z góry dzięki
posiadam karte graficzną 8600GTS GEFORCE
Napisano 31 10 2007 - 15:07
Moja dziewczyna ma identyczny problem z tą kartą.
Po podłączeniu monitora Samsung 931BW i ustawieniu rozdzielczości na 1440x900 ekran robi się czarny.
Też wgrywałem najnowsze, różne starsze stery i nic.
Wydaje mi się, że karta po prostu nie radzi sobie z takimi rozdzielczościami i będzie ją trzeba wymienić.
Pytanie czy niestety mam rację? i w jaką tanią kartę ewentualnie zainwestować?
Po podłączeniu monitora Samsung 931BW i ustawieniu rozdzielczości na 1440x900 ekran robi się czarny.
Też wgrywałem najnowsze, różne starsze stery i nic.
Wydaje mi się, że karta po prostu nie radzi sobie z takimi rozdzielczościami i będzie ją trzeba wymienić.
Pytanie czy niestety mam rację? i w jaką tanią kartę ewentualnie zainwestować?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty