Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z mikrofonem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 tomko149

tomko149

Nowy

• 1 postów

Napisano 07 10 2015 - 21:45

Witam!

Mam problem z moim mikrofonem (połączony z słuchawkami) wczoraj grałem sobie w cs'a i normalnie komunikowałem się z graczami. Dzisiaj wchodzę a tu nic chcę coś powiedzieć i mi mówią, że mnie nie słychać. Wchodzę w zakładkę 'dżwięk' no i głośniki działają przechodzę dalej do 'urządzenia do nagrywania no i są trzy ikony  jedna od tylnego panelu jest aktywny ale nic nie jest do niego podłączone, mikrofon ten którego używam pokazane jest, że niby działa ustawiony jest jako urządzenie domyślne, ale zauważyłem, że tam gdzie powinny pojawiać się paski natężenia dźwięku mikrofonu są szare. Jak odłączę mikrofon i podłącze to pojawia się max tych zielonych pasków i powoli jeden po drugim zanika i tak znów. Gdy sprawdzam mikro za pomocą rejestratora dźwięku słychać tylko szum i nic więcej. A no dodam, że tą trzecią ikoną która się wyświetla to jest wejście liniowe i też jest komunikat jako nie podłączone. 

Proszę o pomoc jak to naprawić ? 

• 0

#2 bipiw

bipiw

Zaawansowany użytkownik

• 1 180 postów

Napisano 08 10 2015 - 14:51

Na początek podłącz inny mikrofon. To pokaże czy problem jest w systemie czy też sam mikrofon został uszkodzony. Ewentualnie możesz podłączyć mikrofon do innego komputera i tak sprawdzić czy będzie działał.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych