Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z kontem użytkownika

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Maszy

Maszy

Początkujący

• 12 postów

Napisano 23 09 2007 - 18:02

Witam!

Używam Visty Home Basic na własnym laptopie i zakładałem jedynie jedno konto które ma status administratora.
Po pewnym czasie z jednego "obrazka" użytkownika zrobiły się dwa identyczne. Jak usunąć to drugie skoro w kontroli kont uzytkowników jest tylko jedno a konto gościa jest nieaktywne ?

Pozdrawiam, Maszy

• 0

#2 Aman

Aman

Windows 98/XP/Vista/Ubuntu

• 955 postów

Napisano 25 09 2007 - 22:16

Start -> Panel Sterowania -> Dodaj lub usuń konta użytkowników -> (wybierz konto) -> Usuń konto

• 0

#3 KRQ

KRQ

Początkujący

• 133 postów

Napisano 25 09 2007 - 22:25

Wiersza polecenia> Wpisz polecenie: "dsrm nazwa_użytkownika"

Pozdrawiam.
  • 0

#4 Maszy

Maszy

Początkujący

• 12 postów

Napisano 28 09 2007 - 08:01

Pierwsza podpowiedź niestety niezadziałała bo tam jest tylko jedno konto, o tym mówiłem. Skasowałem swoje dotychczasowe, założyłem nowe i ....straciłem liste gg a problem pozostał. Drugiej instrukcji nie rozumiem ale wydaje mi się że tez nie poskutkuje bo opiera sie chyba na kasowanie czegos a to jest jakby błąd graficzny bo nie wiem jak to inaczej rozumiec. Oba okienka kierują mnie to jedynego mojego konta. Jest to irytujące ale chyba jakoś bardzo nie szkodzi.
  • 0

#5 msvincent

msvincent

Nowy

• 1 postów

Napisano 15 10 2007 - 19:41

podłącze się do wątku,

mam ten sam problem, jedno konto użytkownika (administrator) i na ekranie wyboru konta do którego chcę się zalogować są dwie te same ikony o tej smej nazwie, czy jest jakiś sposób żeby usunąć zbędną ikonę (obie kierują do tego samego konta)

jak kolega wcześniej powiedział że jest to troche irytujące ale w niczym nie przeszkadza, to jednak chciałbym żeby wszystko było jak należy :)

jeśli ktoś wie co z tym zrobić to prosze o pomoc : )

pozdrawiam

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych