Cześć!
Pisze ponieważ mam problem.Zmieniłem nazwe uzytkownika administratora (Komputer>PPM>Zarzadzaj > i tam uzytkownicy)
I jakims cudem zablokowalem sobie Konto administratora a wczesniej jeszcze zrobilem 2 konto uzytkownika i teraz mam taka sytuacje
Zablokowane Konto administratora i teraz jak mam je odblokowac bo nie moge nic zrobic na tym drugim koncie poniewaz nie mam uprawnien.?
PROSze o odpowiedz
Problem z kontem administratora
Rozpoczęty przez
Pepper
, 20 10 2011 15:55
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 20 10 2011 - 15:55
Napisano 20 10 2011 - 16:10
c) W uruchom wpisujemy komendę cmd /k at xx:xx /interactive "cmd.exe" [zamiast xx:xx, należy wstawić godzinę, która będzie za minutę (np, jeśli teraz jest 12:20, to należy wstawić tam godzinę 12:21)]
przy tym punkcie zamiast dodano nowe zadanie o identyfikatorze pisze odmowa dostepu :/
przy tym punkcie zamiast dodano nowe zadanie o identyfikatorze pisze odmowa dostepu :/
Napisano 20 10 2011 - 16:18
1 - W menu start wpisz cmd jak się pojawi lista kliknij na nim prawym przyciskiem myszy i wybierz uruchom jako administrator i w konsoli dopiero wydaj polecenie
Net user administrator /active:yes zatwierdź enterem. Wyloguj się. Przy ponownym logowaniu będzie nowe konto - Administrator ( to jest pełny admin. )
Po zakończeniu operacji.
Aby wyłączyć konto ( to samo polecenie, lecz z końcówką :no )
lub
2 - Windows/ system32 / i znajdź plik o nazwie CMD i PPM uruchom jako administrrator.
możliwość druga to przy pomocy programów KLIK
Net user administrator /active:yes zatwierdź enterem. Wyloguj się. Przy ponownym logowaniu będzie nowe konto - Administrator ( to jest pełny admin. )
Po zakończeniu operacji.
Aby wyłączyć konto ( to samo polecenie, lecz z końcówką :no )
lub
2 - Windows/ system32 / i znajdź plik o nazwie CMD i PPM uruchom jako administrrator.
możliwość druga to przy pomocy programów KLIK
Użytkownik kuba_kubi edytował ten post 20 10 2011 - 16:19
Napisano 20 10 2011 - 16:29
1. Jak wpisze cmd w Uruchom to nie pojawia mi sie zadna lista
2.Jak daje PPM jest Uruchom jako... klikam pojawia sie Uruchamianie Jako i daje Nastepujacy Uzytkownik Administrator hasło zostawiam puste daje ok i pojawia mi sie
Nie mozna zalogowac sie do :
Bład logowania: Ograniczenie konta uzytkownika.Do możliwych przyczyn należą : niedozwolone puste hasła, ograniczenia godzin logowania lub wymuszanie zasad.
Od razu dodaje ze nie zanm sie zbyt dobrze na komputerach..
2.Jak daje PPM jest Uruchom jako... klikam pojawia sie Uruchamianie Jako i daje Nastepujacy Uzytkownik Administrator hasło zostawiam puste daje ok i pojawia mi sie
Nie mozna zalogowac sie do :
Bład logowania: Ograniczenie konta uzytkownika.Do możliwych przyczyn należą : niedozwolone puste hasła, ograniczenia godzin logowania lub wymuszanie zasad.
Od razu dodaje ze nie zanm sie zbyt dobrze na komputerach..
Napisano 20 10 2011 - 16:45
Tak tam gosciu opisuje w 1 przykladzie ze trzeba wpisac hasło a okazuje sie ze w tym rejestrze jest cos takiego
Wymagane jest Hasło NIE
Uzytkownik moze zmieniac hasło TAK
I teraz czy da sie wlaczyc to konto administratora bo jest wylaczone
Konto jest aktywne NIE
"dopiero wydaj polecenie
Net user administrator /active:yes zatwierdź enterem"
Po wpisaniu tego w rejestr ODMOWA DOSTEPU
Wymagane jest Hasło NIE
Uzytkownik moze zmieniac hasło TAK
I teraz czy da sie wlaczyc to konto administratora bo jest wylaczone
Konto jest aktywne NIE
"dopiero wydaj polecenie