Mam taki problem od pewnego czasu dzieja mi sie dziwne rzeczy z komputerem najpierw przestał mi działac naped dvd potem jakis czas chodzil i znowu padł wiec go wymieniłem i chciałem zrobic formatowanie dysku ale gdy chce sformatowac dysk wyswietla mi sie komunikat ze nie mozna wykryc dysku i ma sie sprawdzic czy jest podłaczony do komputera . Wymieniłem dvd-rom i formatowania nadal nie moge przeprowadzic ale myslalem ze bedzie reszta chodzic normalnie ale teraz podczas kopiowania plików na dysk zawiesza sie komputer lub wyskakuje komunikat ze nie prawidłowy format ms-dos i nei wiem o co w tym chodzi jesli bym mógł prosiłbym o pomoc.
Problem z komputerem
Rozpoczęty przez
bartas210
, 09 08 2008 20:07
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 08 2008 - 20:07
Napisano 09 08 2008 - 21:50
Witaj; by zdiagnozować problem musisz udzielić więcej informacji, konfiguracja komputera w raz zasilaczem, oprogramowanie to znaczy czy masz jakieś zabezpieczenia antywirusowe, i podaj jakie. Nagrywarkę nie wiadomo czy słusznie wymieniałeś, czy używasz Nero oraz Alkohol to program nie do picia.
Napisano 09 08 2008 - 23:10
Płyta główna ATX ASR939 SLI Full
Procesor Athlon 64 3500+
Ram 512Mb x2 Geil
Karta grafiki Gigabite 7600 GT 256 PCI-E
Dysk twardy 160 Gb SATA- II
Oprogramowanie do nagrywarki miałem nero expres 6 ale obecnie nie mam zadnego bo nie zainstalowałem jeszcze, a oprogramowanie antywirusowe jakiego używam to avast a windowsa mam xp z service pack 2
Procesor Athlon 64 3500+
Ram 512Mb x2 Geil
Karta grafiki Gigabite 7600 GT 256 PCI-E
Dysk twardy 160 Gb SATA- II
Oprogramowanie do nagrywarki miałem nero expres 6 ale obecnie nie mam zadnego bo nie zainstalowałem jeszcze, a oprogramowanie antywirusowe jakiego używam to avast a windowsa mam xp z service pack 2
Napisano 10 08 2008 - 09:59
Musisz sprawdzić połączenie nagrywarka płyta, sprawdź taśmę czy nie jest uszkodzona, czy BIOS wykrywa napędy, najlepiej jak miał byś możliwość sprawdzenia poprzez podłączenia innej dobrej taśmy. Po sprawdzeniu czy taśma jest dobra, jeśli tak wtedy można myśleć o sterownikach. Mam nie dobre przeczucie że jak piszesz nagrywarka nie chciała pracować potem już było w porządku i potem znowu nagrywarka padła, do może być przyczyną uszkodzenia chipsetu.
Zrób to potem myśleć będziemy dalej.
Zrób to potem myśleć będziemy dalej.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych