Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z komputerem

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mr.Goomis

Mr.Goomis

Nowy

• 2 postów

Napisano 26 08 2007 - 15:21

Siema, temat do przesunięcia jeśli źle zamieściłem, po prostu nie wiedziałem do jakiej kategorii zaliczyć swój problem:

- co jakies 20sekund, obojetnie co bym nie robil, czy gral czy siedzial w systemie
- robi mi sie podobny efekt do tego jak sie nacisnie wiecej niz 3 klawisze naraz (tylko ze nie ma pisku)... wszystko sie zacina, nie moge nic zrobic, po jakichs 3sekundach nastepnych sie odblokowuje
- taki cykl powtarza się w nieskonczonosc
- wszystko na kompie dziala, tylko klawiatura, myszka stopuja sie (dzialają, bo potem nadążają - "doganiają" to co pisalem/robilem przez te 3 sekundy)

Najgorsze jest to, że mialem to samo rowniez przed wymiana calego osprzetu (został mi ze starych czesci tylko dysk, ktory nawiasem mowiac rowniez sformatowalem). Niektorzy znajomi mowili, ze moze cos sie przegrzewa, ale: pwm (od dod. chlodzenia) mam 65 stopni, cpu 50, a system 30. Jest to dosyc duzo, ale chyba raczej znosnie. Zasilacz mam delta 400W, kupilem tez wczesniej dodatkowe chlodzenie do procka, colling freezer 64 PRO z nowa wersja PWM. Defragmentowanie i resetowanie kompa nic nie zmieniaja, podobnie jak konczenie procesow, ktore zzeraja najwiecej pamieci. Wiecie, podczas pracy w systemie to nie przeszkadza tak bardzo, ale praktycznie wyklucza to jakiekolwiek granie (np. w CSa) na nowym sprzecie.

Nowe czesci oprocz chlodzenia i zasilacza to Amd athlon 64 x2 4000+ Brisbane, gf 8600gt sonic, mobo abit kn9, 2gb goodramu 667mhz, nowa nagrywara.
Bardzo pilnie proszę o pomoc!

Dodam jeszcze, że przez jakis tydzien po formacie wszystko bylo ok, a także ze potem, gdy problem juz sie zaczal byl 1 dzien, w ktorym wszystko bylo ok. Sprawdzalem tez antywirami i nie wykrywaja zadnych zw. z tym klopotow.

• 0

#2 konrad18

konrad18

Zaawansowany użytkownik

• 548 postów

Napisano 26 08 2007 - 17:23

Widze, że jak robisz format to nie odłaczasz neta a to błąd, po zainstalowaniu windy nie masz żadnego atnywira.Zainstaluj np.Avast programy Ad-Aware 2007,RegCleaner,Spybot - Search & Destroy,Odkurzacz, Anti-Trojan Shield i przeskanuj kompa RegCleaner to od czyszczenia rejestru a reszta to od spyware i trojanów.Później zainstaluj jakieś Firewall proponuję Kerio jeżeli by to nie pomogło zostaje format ale odepnij neta!! dopiero po zainstalowaniu Firewall'a i Antywiursa możesz podpiąć neta.

P.s robisz aktualizacje Windowsa? to też ma znacznie

• 0

#3 Mr.Goomis

Mr.Goomis

Nowy

• 2 postów

Napisano 26 08 2007 - 19:01

Dobra, problem nieaktualny. Przelecialem hijackiem i sam zauwazylem gdzie tkwil szkopul. Odlaczam neta do formata :(. Nie robie aktualizacji. Mam avasta, wlasnie nim sprawdzalem. Ale i tak dzieki za checi i pomysl, jak mowie, juz nieaktualne.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych