Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z kompem

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1 odpowiedź w tym temacie

#1 jaskrawy

jaskrawy

Początkujący

• 10 postów

Napisano 04 09 2007 - 16:31

Witam
Mam problem z kompem mojej dziewczyny. Otoz komputer (system Win XP) chodzil ladnie do wczoraj. Kiedy szla spac, wlaczyla sobie jakis film do poduszki, nastawila program do wylaczania kompa i zasnela. Komp sie wylaczyl. Dzis probowala go wlaczyc i system sie uruchomol ale nie dzialala ani myszka ani klawiatura a sam system sie powiesil zaraz po wlaczeniu (nie wlaczala zadnych programow). Zrobila wiec reset ale kiedy znowu go wlaczala komp juz wogole sie nie wlaczyl, zaczal pikac. Kiedy probowalem go naprawic okazalo sie ze to kody bledu karty graficznej. Podociskalem wiec wszystko i uruchomilem kompa. Kiedy doszlo do ekranu logowania i wyboru uzytkownika, znowu zaczal sie wieszac i przestal reagowac na wszystko. No wiec reset, a po resecie jeszcze gorzej: Komp sie wlacza, jest jedno krotkie pikniecie ze wszystko ok, bootuje sie z dysku, pokazuje sie ekran

Dołączona grafika

i na tym koniec - pasek pokazujacy postep uruchamiania staje w miejscu, jak na obrazku. Myslalem ze to moze wina systemu, ale tez nie. Probowalem odpalic linux Ubuntu z live cd i tez zaraz na poczatku proces sie zatrzymuje.
Wie ktos o co moze chodzic i jak to naprawic? Ja przypuszczam ze to cos z grafa, ale co? I jak to zrobic?

• 0

#2 stillo

stillo

Obserwator

• 8 postów

Napisano 04 09 2007 - 17:04

Coś masz z twardym dyskiem,mialem kiedys to samo i non stop w tym samym momencie sie wieszal.
weź dyskietke startowa z 98 odpal fdiska sprawdz dysk i sprobuj odpalic

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych