Jak włanczam kompa wszystko idzie jak zawsze ale gdy ma sie pojawić okienko w xp z napisem ZAPRASZAMY to komp sie restartuje i ponownie sie uruchamia i tak w kółko. Problem pojawił sie po zakupie klawiatury na USB. Podłączyłem klawiature zainstalowałem stery i było fajnie , ale gdy uruchomiłem potem kompa to robi sie to co napisałem powyrzej. Na starej klawiaturze na ps2 system już sie nie uruchamia jak przedtem tylko też czasami sie tak restartuje ale nie zawsze. Nie jest to tak jak przy tej na USB ale chyba nie powinno sie tak robić . Czasami na tej nowej na USB komp sie załączy ale to chyba po 10 próbach. U kolegi ją sprawdzałem i mu działa tyle że sztrasznie muli kompa, zresztą jak u mnie . Komp chodzi jak na 128 ram i starym wolnym dysku a mam 2GB ramu i szybki dysk. Stery od tej klawiatury odinstalowałem i nadal jest to samo. Mam teraz nową klawiature która nie działa jak powinna i starą na której system czasami sie nie odpala. W biosie zmieniłem tą opcje z klawiaturą na USB ale dało to tylko to że na klawiaturze na USB da sie wejść o biosu. Oczywiście kompa nie muli na tej na ps2. Rozwiązaniem może być kupienie adaptera USB-PS2 ale nie wiem czy coś to da. Chociaż u kolegi jak podłączyłem tą klawiature z tą przejściuwką to działała dobrze, a bez tej przejściuwki to mu kompa muliło, tyle że sie uruchamiał normalnie a u mnie jest restart więc przyczyna może jest w czymś innym a klawiatura to tylko zbieg okoliczności
Problem z klawiaturą
Rozpoczęty przez
Gość_quake_*
, 05 02 2008 16:11
2 odpowiedzi w tym temacie
Gość_quake_*
Napisano 05 02 2008 - 16:11
Napisano 06 02 2008 - 01:17
A czy te gniazdo co podłączasz klawiaturę jest sprawne?.Tzn czy jak podepniesz tam pendriva działa on?
Napisano 06 02 2008 - 19:06
Spotkałem się już z problemem niekompatybilności (szczególnie niemarkowej) klawiatury USB.Moim zdaniem kupno przejściówki na PS2 zniweluje ten problem.Napisz czy pomogło.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych