Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z kartą, zawiesza się co 5 sek.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 maniak08

maniak08

Początkujący

• 96 postów

Napisano 27 06 2008 - 22:18

Witam
Niedawno zakupilem nowe czesci do komputera; radeona hd2600xt, celerona e1200 2gb DDR2 i jakas plyte gigabyte (GA-945GCM-S2L). Chlodzenie do procesora niemile mnie zaskoczylo tym ze jest glosne, ale temperatura procesora jest w miare.. utrzymuje sie do 50stopni. Przez jeden dzien wysystko bylo ok. Po jednak jakims czasie zaczely mi wyskakiwac errory Ati o jakims problemie z VPU. Objawia sie to tym ze komp zawiesza sie na okolo 5 sekound ma czarny ekran a potem dziala noralnie. Po kolejnych 24h stalo sie to jednak tak dokuczliwe ze juz nie moge. Komp potrafi sam mi sie wylaczyc, zawiesic z jakias kolorowa siateczka na ekranie... Mam dosyc stary zasilacz ale moj komp nie pobiera tez duzo pradu... Nie wiem czego to moze byc wina Prosze was o pomoc bo juz nie wiem co robic.. puki nie odpale jakiegos PcMarka to wszystko gra.. tzn nie wiesza sie na upadlego. Ale w momencie odpalenia tego benchmarku wszystko sie sypie. Musze takze dodac ze mam defekty graficzne nawet przy prrzegladaniu stron internetowych.

• 0

#2 dyges

dyges

Początkujący

• 80 postów

Napisano 28 06 2008 - 13:42

Jest na pewno wina zasilacza lub tego, że procesor graficzny sie przegrzewa. Ja miałem podobny kłopot i najpierw kupiłem zasilacz, a później gdy to nie pomogło dokupiłem wentylatory do obudowy i na razie - chyba przez 2 tygodnie, tylko raz mi sie to stało. Sprawdź w speedfanie jaką masz temp GPU.

Jaki masz zasilacz???? Marka i moc.

• 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: zawieszanie komputera

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych