Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z kartą graficzna\ zielone kwadraciki

• Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 djszybaryba

djszybaryba

Początkujący

• 20 postów

Napisano 10 11 2007 - 13:43

Witam!

Posiadam karte graficzną NVIDIA GeForce 8600 GT, procesor - AMD Athlon™ 64x2 Dual Core Processor 3800+, 2Gb pamięci ram, i mam następujący problem gdy włączam gre lub film wyskakują na całym ekranie zielone małe kwadraciki, one nie migają tylko są tak nałożone na gre, gra leci i kwadraciki są, wujek doradził mi żebym odinstalował stare sterowniki i zainstalował najnowsze, zrobiłem tak i dalej jest to samo. Sprawdziłem również czy wentylator działa, i działa. Lecz problem się zaczął jak próbowałem do komputera podłączyć TV. Proszę o pomoc, z góry dziękuję.

:lol: Krystian K B)

screen.JPG to screen jak problem wygląda

• 0

#2 djszybaryba

djszybaryba

Początkujący

• 20 postów

Napisano 15 11 2007 - 10:44

Czy moze ktos wie jak rozwiazac ten problem?

• 0

#3 yahoo69

yahoo69

Nałogowy palacz, uzależniony od adrenaliny

• 763 postów

Napisano 15 11 2007 - 11:02

pokombinuj ze sterami...........komp ci sie zawiesza?

istnieje mozliwosc uszkodzenia grafiki
  • 0

#4 djszybaryba

djszybaryba

Początkujący

• 20 postów

Napisano 15 11 2007 - 11:07

pokombinuj ze sterami...........komp ci sie zawiesza?

istnieje mozliwosc uszkodzenia grafiki

Nie zawiesza sie, tylko te bledy wyskakuja, to moze byc od tego ze przedtem podlaczylem telewizor do komputera? To sie wlasnie wtedy zaczelo dziac. Stery juz 2 razy instalowalem i nic :lol:
  • 0

#5 yahoo69

yahoo69

Nałogowy palacz, uzależniony od adrenaliny

• 763 postów

Napisano 15 11 2007 - 11:30

a garfika jaka ma temp podczas grania?? jak n ie ma czujnika to ja podotykaj i powiedz czy w ktoryms miejscu jest taka goraca ze az parzy.....
  • 0

#6 Bardock

Bardock

Ocean of Apathy

• 985 postów

Napisano 15 11 2007 - 11:36

Jesteś pewien, że nie masz wirusów?To też może być przyczyna.
  • 0

#7 djszybaryba

djszybaryba

Początkujący

• 20 postów

Napisano 15 11 2007 - 11:45

Ja mam chlodzenie karty : Silent pipe 2. I w niektorych miejscach jest goraca tak ze moge z 2 sek nie dluzej trzymac na nia palec, wirusa jestem pewien ze niemam.
  • 0

#8 fader39

fader39

Nowy

• 1 postów

Napisano 06 12 2007 - 09:34

Mam podobny problem, wydaje mi się że jest to spowodowane uszkodzeniem karty. Dzisiaj zanoszę ją do serwisu i mam nadzieję dowiem się co i jak.
  • 0

#9 andrew111111

andrew111111

Nowy

• 1 postów

Napisano 04 01 2008 - 14:26

ja też mam ten problem z nvidia 8600, zaczęło się od podłanczania telewizora do tej karty. wcześniej to robiłem i było ok. kwadraciki pojawiały się jak miałem podłączony konitor i telewizor jednocześnie, ale po odinstalowaniu telewizora w ustawienich graficznych, problem znikał. A teraz to nie pomaga , formatowanie też nie pomogło. po zainstalowaniu sterowników, samocznnie wyskakuje mi kreator dodawania telewizora, co przy wcześniejszych instalacjach nie miało miejsca. teraz próbowałem kilka razy i zawsze to samo wyskakuje ten kreator tak jakby telewizor był podpięty pod tą kartę, a nie jest, myśle że tu gdzieś tkwi błąd, że karta widzi telewizor chodż on nie jest podłączony...
  • 0

#10 wncvirus

wncvirus

Leń !

• 851 postów

Napisano 04 01 2008 - 14:43

dokładnie fader39 spowodowane te kwadraciki są uszkodzeniem karty graficznej bądź uszkodzeniem slotu na płycie głównej gdzie przychodzi karta.Mam ten sam problem.Dla tego weź sprawdź kartę na innym komputerze i daj znać czy dobrze pracuje.
  • 0

#11 Tybekk

Tybekk

Nowy

• 1 postów

Napisano 05 01 2008 - 18:30

Ja mam ten sam problem, jak odpalam filmy w alplayerze to widać te kwadraciki (artefakty) a jak otwieram ten sam film za pomocą Medial Player Classic wszystko jest dobrze :| nie ma kwadracików a w grach tak jak w pierwszym poście /index.php?act=a...ost&id=452p

• 0

#12 djszybaryba

djszybaryba

Początkujący

• 20 postów

Napisano 12 01 2008 - 18:29

A wiec tak, problem mam juz rozwiazany, poszedlem do sklepu i wytlumaczylem o co chodzi sprzedwca powiedzial ze tak nieraz jest z nowymi kartami graficznymi tego typu, oczywiscie karta byla uszkodzona, oddalem na gwarancje i za 2 tygodnie dostalem nowa zapakowana karte graficzna, Pozdrawiam.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych