Cześć. Odkąd zaktualizowałem laptop Lenowo G510 z Windows 8 do 10 mam problem z siecią bezprzewodową. Wifi wyszukuje sieci ale gdy próbuje się połączyć to albo łączy bez końca albo się połączy ale z komunikatem "ograniczone". Oczywiście internet nie działa.
Na początku myślałem że wbudowana karta sieciowa(Broadcom 802.11n) jest "walnięta" więc kupiłem kartę sieciową na usb(TP-link TL-WN722N), zainstalowałem do niej sterowniki ale występuje ten sam problem. W internecie znalazłem wiele poradników jak sobie z tym poradzić ale żaden nie pomógł(próbowałem zmienić konfiguracje zasilania dla karty sieciowej, instalacje ręczną sterowników oraz włączenie i wyłączenie komputera[
]) Z ciekawości sprawdziłem czy będę mógł przy pomocy Tetheringu w telefonie korzystać z sieci ale ani Tethering na usb ani na bluetooth nie działa. Wciąż ten sam problem. Ma ktoś jakiś pomysł? Z góry dziękuję.
Problem z internetem
Rozpoczęty przez
Suweren
, 29 12 2015 13:55
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29 12 2015 - 13:55
Napisano 30 12 2015 - 13:25
Rzeczywiście z systemem Win 10 jest problem ja mam router NetaSpod i pod Win 7 działa a pod 10-ką wskazuje że karta jest nie taka jak powinna. Spytaj się dostawcy internetu czy maja na to lekarstwo jak tak i u ciebie za działa to napisz tu na forum.
Napisano 13 01 2016 - 23:29
Szukaj innych sterowników do karty sieciowej najlepiej na stronie producenta karty sieciowej a nie laptopa. W ostateczności często pomaga instalacja win10 na czysto a nie jako upgrade z win8
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych