Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z instalacją systemu na nowy komputer

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 dialer

dialer

Początkujący

• 31 postów

Napisano 01 12 2007 - 16:44

Zaczne od podania konfiguracji sprzętowej mojego komputera :
Intel core 2 quad q6600
Gigabyte GA-P31-DS3L
4 x 1 GB DDR 2
Serial ATA seagate 400 GB bararacuda 7200l.10
Geforce palit 8600 GT

problem jest następujący :
podczaas iinstalacji systemu windows (vista, xp) instalator ładuje pliki instalacyjene po czym (zalezy od humoru komputera) wyskakuje za kazdym razem inny błąd, najczęściej dotyczący braku jakiegoś pliku bądz sterownika. płyta instalacyjna jest w 100% sprawna gdyż dziła mi na innych komputerach. dysk twardy jest wykrywalny w biosie. próba instalacji sysyeemu windows vista ultimate na innym komputerze piwiodła się , lecz po przełożeniu dysku do tego komputera, windows podczas ladowania restartuje się i przez moment pojaiwa sie ekran bledu krytycznego. czy ktos moze mi jakos pomoc?

z gory dziekue :(

• 0

#2 Tequila

Tequila

Stały użytkownik

• 386 postów

Napisano 01 12 2007 - 16:49

Pamięci sprawdź - memtest, gold memory albo Windows Memory Diagnostic Tool - na poczatek.

• 0

#3 dialer

dialer

Początkujący

• 31 postów

Napisano 01 12 2007 - 17:10

windows memeory diagnostic tool:

38% i zawiecha

Hardware problems were detected. to identify and repair these problems, you will need to contact the computer manufacturer.
  • 0

#4 Tequila

Tequila

Stały użytkownik

• 386 postów

Napisano 01 12 2007 - 17:28

A no to wymij wszystkie kostki pamięci poza jedna i teścik - zobaczymy co powie. Jak przeleci - to włóż kolejna kość itd ..
  • 0

#5 dialer

dialer

Początkujący

• 31 postów

Napisano 03 12 2007 - 21:18

okozało się, że jedna kość ramu jest walnięta. jutro muszą ją zanieść do serwisu. dzięki za pomoc, bo dzięki Tobie [tequila] odpaliłem kompa narazie na 2ch kościach. 3m się , P O Z D R O :( :(
  • 0

#6 Lazar

Lazar

Nowy

• 2 postów

Napisano 03 12 2007 - 22:30

Mam taki problem, przy instalowaniu systemu co jakis czas wyskakuje nie morzna przeniesc pliku (jakiegos tam) upewnij sie czy masz wlozona plyte CD-ROM blebleble.... nacisnij ,,enter,, aby ponowic probe albo ,,esc,, aby pominac plik
Probowalem juz 4 plytkami w tym 2 swiezo przegranymi, CD-ROM jest sprawny bo nie dawno kupiony, po pominieciu plikow przy dalaszej instalacji wyskakuje blad! ze nie ma tam jakiegos pliku (logiczne). Probowalem juz chyba z 10 razy instalowac i ten blad ktorego opisalem wyskakuje w losowym miejscu. Nie wiem co jest nie tak!! pomuzcie pls

PS:aha tymi plytkami jescze wczoraj instalowalem kumplowi windowsa
  • 0

#7 Tequila

Tequila

Stały użytkownik

• 386 postów

Napisano 03 12 2007 - 22:39

Troszke niżej - temat "Problem z instalacją systemu na nowy komputer " - zglądnij tam.
  • 0

#8 Lazar

Lazar

Nowy

• 2 postów

Napisano 03 12 2007 - 22:46

Pamiec jest sprawna, (sprawdzalem) a pozatem mam troche inny problem niz kolega nizej, mi nie wyskakuje blad krytyczny :( :(

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych