Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z grafa, zasilaniem?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 soldzer

soldzer

Nowy

• 3 postów

Napisano 12 06 2008 - 15:31

Witam,

Mam problem a mianowicie komputer glownie przy nowych grach(Test- Oblivion,) lecz takze na programach testujacych(S&M, Benchmark) w pewnym momencie odmawia wspolpracy. Najpierw wylacza sie monitor( grafika przestaje chodzic bo stoi wiatrak) , potem slychac jak przestaja chodzic dyski i znika dzwiek. Przy grach typu Toca czy tez racing grid w grze wylaczal i wlaczal sie monitor ktory jednak z czasem juz nie dawal sie wlaczyc i wtedy pomagal reset lub tez tylko w ostatecznosci odlaczenie zasilania. Komp po swiezej zmianie zasilacza, Windy i resecie biosa . Przestawialem takze szyne z 8 na 4 ,lecz nic nie pomaga -problem pozostaje. Kondensatory na plycie tez wydaja sie byc w porzadku. Problem pojawil sie z czasem wczesniej wszystko bylo w porzadku i smigalo az milo - dalej co prawda tak jest ale przez jakies 5 min.
Dzieki z gory za jakies pomysly

Zasilacz Tagan TG500-U35(500w)
Plyta MSI865PE Neo-V Series(Ms-7097) + ICH5 Chipset Based
2 giga ramu
Windows Xp sp2

• 0

#2 Gość_Wojtex16_*

Gość_Wojtex16_*

Napisano 12 06 2008 - 23:13

Może coś nie tak z kartą graficzną? Sprawdz jak działą na innym komputerze, ewentualnie u ciebie sprawdz inną.
PS> A próbowałeś na standardowych sterownikach?

• 0

#3 soldzer

soldzer

Nowy

• 3 postów

Napisano 13 06 2008 - 00:34

Probowalem na standardowych ale bez zmian , pozatym wczesniej chodzila karta na standardowych bylo ok potem na omegach i tez bylo ok tylko ze byly bardziej wydajne. Ale gdyby byla to wina tylko karty to jak wytlumaczyc wylaczanie sie dyskow i zanik dzwieku? Pozatym karta jeszcze na gwarancji i cos nie chce mi sie wierzyc ze to jej wina , ale sprawdze ja na jakims innym sprzecie bo kto wie.
  • 0

#4 soldzer

soldzer

Nowy

• 3 postów

Napisano 15 06 2008 - 11:14

To jak nikt nie ma pomyslow?

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych