Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z formatowaniem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 PrinceShadow

PrinceShadow

Obserwator

• 8 postów

Napisano 18 01 2008 - 18:59

Witam. To mój pierwszy post na tym forum. Zalogowałem się ponieważ mam wielki problem. Kupiłem komputer 5 lat temu a 5 miesięcy temu dokupiłem do niego 250gb dysk twardy i od tego czasu mam problemy z komputerem. Nie umiem go sformatować w normalny sposób. Mam zrobione 4 partycje:
C: 40gb NTFS
F: 98gb NTFS
G: 40gb NTFS
H: 56gb NTFS
Na partycji C mam system. Problem jest w tym że jak chce formatować komputer tradycyjnie przez uruchomienie płyty podczas startu komputera to wyskakuje mi na ekranie że mam jedną partycje 136 gb o symbolu C.....? Nie mam takiej partycji i nie wiem o co chodzi. Po sformatowaniu tej jedynej partycji i zainstalowaniu na nią Windowsa komputer widzi tylko 136gb. Reszty nie widzi. w Panelu sterowania w zarządzaniu dyskami jest tylko 136gb. A gdzie reszta? Po zainstalowaniu SP2 pokazuje się reszta czyli pozostałe około 90gb. Denerwuje mnie takie ciągłe tracenie danych przy każdym formatowaniu. Jaka jest tego przyczyna....? W sklepie gdzie kupiłem dysk twierdzą że jest on sprawny. Płytę z Windowsem mam oryginalną i próbowałem formatować innymi także. Proszę o pomoc... pozdrawiam serdecznie Dawid i dziękuje za wszelkie informacje na ten temat.

• 0

#2 Killaz

Killaz

Profesjonalista

• 2 300 postów

Napisano 18 01 2008 - 19:07

Widzę, że posiadasz wersję bez SP2. Windows XP bez SP2 "widzi" do 128GB lub nieco więcej przestrzeni na dysku. Dopiero po instalacji SP2 będzie "widział" 250GB (230GB "z hakiem").

• 0

#3 PrinceShadow

PrinceShadow

Obserwator

• 8 postów

Napisano 18 01 2008 - 19:18

Widzę, że posiadasz wersję bez SP2. Windows XP bez SP2 "widzi" do 128GB lub nieco więcej przestrzeni na dysku. Dopiero po instalacji SP2 będzie "widział" 250GB (230GB "z hakiem").

tak ale w tej chwili mam na komputerze zainstalowane SP2 a i tak jak chce sformatować komputer to widzi mi te 128GB. Co zrobić żeby widział cały dysk z partycjami...? bo ja chce zrobić formata wyłącznie partycji C....?
  • 0

#4 Killaz

Killaz

Profesjonalista

• 2 300 postów

Napisano 18 01 2008 - 19:20

Zapewne musisz posiadać płytkę z Windows'em z SP2... :)
  • 0

#5 PrinceShadow

PrinceShadow

Obserwator

• 8 postów

Napisano 18 01 2008 - 19:21

Zapewne musisz posiadać płytkę z Windows'em z SP2... :)

dzięki wielkie....Dołączona grafika!Dołączona grafika!

• 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: formatowanie komputera

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych