Pojawił się złośliwy problem z dzwiękiem, sam się wyłacza po pewnym czasie którego nieda sie sprecyzować potrafi działać 5min lub pare godzin, po restrarcie dzwięk działa. Dziwne bo gdy włacze winampa dzwięk jest, gdy włącze w tym samym czasie np media player clasic dzwięku nie ma obraz(np z filmu) jest, dzieje sie to w kazdych aplikacjach dzwięk jest jednak po właczeniu innego programu juz znika.
Problem mam od około 2miesięcy-brak jakichkolwiek zmian sprzętowych w tym czasie, karta zintegrowana an płycie głównej po pojawieniu się problemu liczne reistalacje systemu oraz zmiany sterowników,zakupiłem kartę dzwiekową , zintegrowana wyłaczyłem w biosie wyczysciłem sterowniki driver cleaner PRO v1.5- te same problemy, liczne zmiany sterowników, codeków ,czyszczenie w.w. programem, reinstale systemu i wgranie co raz innych sterowników przeznaczonych do jednej lub drugiej karty(oczywiscie daną wyłączałem w biosie lub fizycznie odpinałem) - problem się powtarza.
Specyfikacja sprzętu:
dzwięk: C-Media CMI8738/C3DX Audio Device PCI
płyta: Asus A7V880 [dzwięk zintegrowany]
codeki: K-Lite Codec Pack
system : windows XP sp2
Nie wiem co jeszce możę sie przydać....
Nie wiem czy jest to problem z hardwarem czy poprostu z softwarem dlatego zwracam się uprzejmie o pomoc.Jesli nietrafiłem z własną oceną problemu proszę o nieusuwanie posta.
Podam wszelkie potrzebne dane-gg z profilu działa.
Za kazdą okazaną pomoc i poświęcony czas bede bardzo wdzięczny.
Problem z dzwiękiem
Rozpoczęty przez
masterpio
, 12 06 2007 20:41
Brak odpowiedzi do tego tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych