Witam, posiadam karte TV AverMedia Studio 303 i karte dzwiekowa zintegrowana z MSI kt4v. Posiadam glosniki 5.1 Creative'a i po ostatniej przeprowadzce musialem podlaczac wszystkie kable od nowa no i ... przy nagrywaniu materialu z TV nie nagrywa sie dzwiek, nie wiedziec czemu, bo podczas nagrywania go slychac. Czy to kwestia opcji ? Czy kwestia podlaczenia kabli ? Bo nie jestem pewien ze je dobrze podlaczylem.
Mam 2 wyjscia z karty tv, audio in i out, i na dodatek z karty wychodza jeszcze w kabelki, zielony i rozowy. Jak podlaczyc te kabelki ? Pamietam ze jak byl u mnie znajomy co to zakladal, dal mi jeszcze jeden oddzielny kabel, ktorymi polaczyl karte tv z dzwiekowa, ale gdize je wtykal nie mam pojecia.
jesli ktos bylby w stanie nakierowac mnie na problem, bylbym wdzieczny
Problem z dzwiekiem nagrywanym z TUNERA TV
Rozpoczęty przez
djstefan
, 08 07 2008 23:26
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 07 2008 - 23:26
Napisano 09 07 2008 - 00:51
Połączanie karty tv z dźwiękówka -> wyjście z tunera TV (oznaczone out (u mnie kolor zielony) do wejścia liniowego na karcie dźwiękowej (kolor niebieski)
Napisano 09 07 2008 - 10:14
No to mam tak podlaczone jak napisales, oddzielnym kabelkiem i nic to nie daje. A co zrobic z tymi 2 kabelkami od karty tv ? Audio in mam wolne na TV i na dzwiekowej wolne wejscie pomaranczowe.
Napisano 09 07 2008 - 10:39
pomarańczowe wejście na dźwiękowej służy do podłączenia subwoofera, więc nic to nie da jak coś tam podłączysz. A jeśli chodzi o kabelki, to ja nie mam takowych. A pamiętasz czy one były podłączone wcześniej?
Napisano 09 07 2008 - 12:08
juz wiem gdzie tkwil blad, w programie na ktorym ogladam tv, w opcjach nie zmienilem zrodla dzwieku ... z audio tunera tv na wejscie liniowe
mozna zamknac temat
mozna zamknac temat
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych