jestem nowy więc proszę wyrozoumiałość
Od kilku dni mam mega problem z laptopem
Mój problem zaczął się od tego że podczas instalacji kamerki wywaliło mi z WIndowsa niebieski ekran błąd pamięci fizycznej. Widows logował się około 30 min póżniej wszystko działało tak wolno że masakra. Postanowiłem zrobić formata Windows 7 x64. było kilka prób nieudanych instalacji, później po wyczyszczeniu dysku Gparted poszło widnows się zainstalował powgrywałem sterowniki ale po 1 dniu znowu zaczeło go mulić programy przestawały działać filmy i muyka się cieły. Postanowiłem znowu zrobić formata myślałem że którys sterownik szwankuje, i teraz nie moge wgrać żadnego windowsa
Po sformatowaniu partycji instalaor nie chce instalować widnows (komunikat: coś w stylu żeby sprawdzić czy dysk jest aktywny w BIOS bo sprzęt komputerowy może go nie obługiwać), zajrzałem do BIOSu i ustawiłem HDD lub eSata z "comptability" na coś ACI.. nie pamiętam dokładnie. Teraz po włączeniu kompa nie ma menu BIOSu nie mogę do niego wejść (wcześniej przez F2) jak przytrzymam ESC to wywala czarny ekran z napisami: (check cable connection!
PXE-MOF Exiting Intel PXE ROM
no bootable device-inert boot disk and press key )
Jak włoże dysk startowy Windows 7 instalator nie rozpoznaje dysku komunikat że nie odczytuje brak sterownika pamięci masowej itp.
Pare razy wykryło dysk wtedy był komunikat że Windows nie może być zainstalowany na dysku 0 partycji 1 szczegołowo że sprawdzić czy jest włączony w BIOS
Proszę pomożcie bo już ręce rozkłada nie wiem co robić
Pozdrawiam Łukasz