Witam Panów fachowców i prosze o pomoc w sprawie drukarki mojego kumpla, której to przypadek jest dla mnie zagadką.Draukarka jak w temacie, mimo normalnego drukowania zaraz po instalacji po restarcie kompa (czasem po kilku, ale głównie po jednym) przestaje byc widziana przez system XP. Drukarka na innym komputerze działała normalnie, ale na kompie własciciela jedyna metoda na dalsze drukowanie reinstalacja sterów, która tez przebiega problemowo, bo po podłaczeniu drukarki podczas instalacji komputer czesto poprostu nie moze jej znalezc. Jak wspomniałem na innym komputerze ten problem nie wystepuje, wiec to wina komputera kumpla. Felerny komp jest na płycie Asrock k7s8x
i pracuje pod XP. Dodam, ze problemu nie usuneło postawienie swiezego systemu.
Problem z drukarka HP Deskjet 3650 pod XP.
Rozpoczęty przez
Toffik
, 23 10 2007 12:39
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 10 2007 - 12:39
Napisano 23 10 2007 - 14:04
Może usb szwankuje? Spróbuj włożyć w to gniazdo np. pendrive i zobacz czy zachowuje się tak samo.
Napisano 23 10 2007 - 20:02
To nie to. Probowałem w na obydwu portach i to samo. Pozatym pendrive działał ok.
Napisano 24 10 2007 - 07:41
czasami jest tak, ze system nie chce "widziec" drukarki podlaczonej pod USB, podlacz ja innym kablem(...)
Napisano 24 10 2007 - 14:50
Ta drukarka ma tylko USB, a jesli chodzi Ci o sam kabel to jest w porzadku, bo u mnie działał bez zarzutu. To musi byc cos z komputerm kumpla, ale co...? Myslałem o sterownikach do USB, ale pod XP nie powinno byc ich potrzeba.czasami jest tak, ze system nie chce "widziec" drukarki podlaczonej pod USB, podlacz ja innym kablem(...)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych