Witam. Ostatnio nabyłem, tymczasowo komputer z procesorem Intel Celeron 2.93 GHz, 512 RAM i jak grałem w grę ponad 2 godziny to komp mi się zrestartował i po ponownym uruchomieniu kompa się resetował po uruchomieniu gier, które trochę wymagają. Za, którymś restartem zaglądam w ustawienia BIOS'a i sprawdzam do ilu procesor się nagrzał, 83 stopnie celcjusza, nie wiem czy te procesory się tak nagrzewają, ale moim zdaniem to chyba powinien mieć max. 50 stopni celcjusza. Jak myślicie, czego jest wina, że ten komp się restartuje ?? Do ilu, taki procesor powinien się maksymalnie nagrzewać. Proszę odp, z góry dzięki
Problem z chłodzeniem komputera ?
Rozpoczęty przez
mgx8
, 03 02 2007 23:17
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 02 2007 - 23:17
Napisano 04 02 2007 - 01:07
Resetuje się ponieważ w biosie jest opcja która po przekroczeniu danej temperatury resetuje komputer aby zapobiec spaleniu się czegoś
... Czy twój komputer stoi zakryty z dwóch stron... Czy ma dostęp do powietrza? Czy nie stoi przy jakimś grzejniku albo coś tego typu? ... Komputer potrzebuje przestrzeni nie może być wciśnięty między biurko a ścianę... Jeżeli jak nie jest, to rozbierz obudowe, sprawdź czy wiatrak się nie zatarł, poprostu gdy komputer będzie wyłączony, zakręć palcem, jeżeli się zatrzyma od razu to znaczy ze zatarty
, to samo może być na grafie... jeżeli tak nie jest, to pozostaje ci kupić nowe dodatkowe chłodzenie i wmontować je w obudowe... to powinno pomóc...
Napisano 04 02 2007 - 10:05
To już wszystko wiadomo, komp nie miał wolnej przestrzeń, dziura od chłodzenia była zakryta ścianą. Dzięki
Napisano 04 02 2007 - 11:18
Nom tak myślałem...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych