Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z baterią w laptopie asus k50ij

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Qauke

Qauke

Expert

• 5 156 postów

Napisano 22 04 2012 - 10:55

Witajcie

Mam problem z baterią w laptopie zaraz po włączeniu pc pokazało mi się "rozważ wymianę baterii" moje pytanie brzmi czy serwis udziela gwarancji na takie rzeczy ? pytam bo nie mogę znaleźć dokumentacji od laptopa, a nie wiem czy jest sens wysyłania go do serwisu.

• 0

#2 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 24 04 2012 - 09:53

Za mało informacji. Czy często korzystałeś z baterii, jaki był stan baterii przed komunikatem, czy bateria w ogóle teraz coś trzyma? Generalnie nikt Ci nie przyjmie laptopa do serwisu, jeśli bateria po prostu straciła swoją żywotność.

• 0

#3 Qauke

Qauke

Expert

• 5 156 postów

Napisano 24 04 2012 - 18:45

Czy często korzystałeś z baterii, jaki był stan baterii przed komunikatem, czy bateria w ogóle teraz coś trzyma?

Na baterii jechałem cały czas ,nigdy nie doprowadziłem jej do całkowitego rozładowania . W niedziele po włączeniu laptopa pokazał mi się komunikat "rozważ wymianę baterii" oczywiście bateria była na full naładowana, ale wpadłem na pomysł żeby przywrócić system z ostatniej dobrej konfiguracji i problem zniknął ;) bateria trzyma już normalnie .

Może komuś przyda się ta informacja , dzwoniłem do producenta ASUS i powiedzieli mi ze bateria jest objęta tylko pół roczną gwarancją od daty zakupu.

Temat można było by zamknąć.

Użytkownik qauke edytował ten post 26 04 2012 - 21:29

• 0

#4 IcyDock_comgalata

IcyDock_comgalata

Początkujący

• 45 postów

Napisano 27 04 2012 - 12:37

W takim razie nie przeprowadziłeś prawidłowego formatu baterii i stąd informacja o wymianie. W ten sposób znacznie skróciłeś czas jej żywotności,który z reguły wynosi około 1,5-2 lata.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych