Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z Video Card Stability Test

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 JaCube

JaCube

Początkujący

• 109 postów

Napisano 30 03 2009 - 19:27

Witam wszystkich. Na początek konfiguracja:
AMD Athlon 64 X2 6000+ 3,1GHz
MSI K9A2 Platinum
MSI Radeon HD4850 512MB
A-Data 2*1GB 1066+ Extreme
Seagate Barracuda 500GB 32MB
Corsair 450W
Mam następujący problem. Ostatnio podkręcałem trochę kompa a dokładnie proca i kartę graficzną, ale potem powróciłem do standardowych ustawień. Następnie wyczytałem coś żeby obniżyć timingi RAM więc wszedłem do biosu ustawiłem CAS Latency na 4 i inne opcje pozmieniałem wg poradnika. Daje save i exit i.. komp nie wstaje. Odłączam kabel, patrze do środka wszystko gra. Odpalił dopiero za 4 razem i dałem F2 aby automatycznie ustawił wszystko w biosie. Po włączeniu niestety wszystkie gry które chodziły mi na full bez ani jednej ścinki (Call of Duty WW, Call of Juarez, Ballance), cięły się w nawet w najmniej efektywnych momentach, nawet nie spadały FPS. Nie wiem co jest grane. Teraz gry się już nie tną, ale nie pokoi mnie fakt, że ta obracająca kula w Video Card Stability Test, tnie się w równych odstępach czasowych. O dziwo tylko podczas normalnego testu bo w benchmarku pięknie hula. W dodatku jak jest włączone ATI Tray Tools to VCST wykrywa artefakty. Sterowniki aktualizowane, najnowszy directx, defragmentacja była, temperatury w porządku. Zmieniałem też w panelu sterowania(system, zaawansowane, ustawienia, zaawansowane, zmień) pamięć wirtualną, ale powróciłem do normalnych ustawień. Czekam na propozycje rozwiązania problemu.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych