Problem z Systemem Windows XP i Dyskiem twardym...
Rozpoczęty przez
karolek135
, 18 12 2011 13:43
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18 12 2011 - 13:43
To tak jak w temacie... mam problem i to bardzo duży... Nie dawno miałem komputer w naprawie... wymienili mi wszystkie części z powodu nadpalenia się zasilacza co spowodowało uszkodzenia innych części... Wymienione zostały wszystkie części oprócz procesora... pisze o tym lecz nie wiem czy to istotne...
Od pewnego czasu gdy gram w jakieś gry lub pracuje na komputerze, po pewnym czasie użytkowania pojawia się niebieski ekran, w nim jakieś napisy dotyczące błędu lecz nie wiem o co chodzi bo po kilku sekundach komputer resetuje się, i przy ponownym uruchomieniu wyskakuje komunikat że komputer nei widzi zainstalowanych dysków twardych na tym komputerze... dopiero po wyłączeniu komputera z gniazda zasilania i ponownym włączeniu komputer działa... lecz po jakimś czasie problem znowu się pojawia i tak w kółko... nie wiem co z tym zrobić...
Od pewnego czasu gdy gram w jakieś gry lub pracuje na komputerze, po pewnym czasie użytkowania pojawia się niebieski ekran, w nim jakieś napisy dotyczące błędu lecz nie wiem o co chodzi bo po kilku sekundach komputer resetuje się, i przy ponownym uruchomieniu wyskakuje komunikat że komputer nei widzi zainstalowanych dysków twardych na tym komputerze... dopiero po wyłączeniu komputera z gniazda zasilania i ponownym włączeniu komputer działa... lecz po jakimś czasie problem znowu się pojawia i tak w kółko... nie wiem co z tym zrobić...
Napisano 18 12 2011 - 17:51
W pierwszej kolejności: Start -> Ustawienia -> Panel Sterowania -> System zakłdka Zaawansowane i przycisk: Ustawienia(Uruchamianie i odzyskiwanie), a potem odznacz: Automatycznie uruchom ponownie i kliknij oczywiście OK, aby zatwierdzić zmiany. Potem zanotuj jaki wyświetla Ci się komunikat. Poza tym podaj czy pracujesz na nowym, czystym systemie Windows i konkretnie jaki komunikat się pojawia po ponownym uruchomieniu komputera.
Napisano 18 12 2011 - 19:44
Oto błąd który występuje podczas gdy robie coś na komputerze: http://www.google.pl/imgres?q=ekran+b%C5%82edu+stop+po+polsku&um=1&hl=pl&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbnid=aCfF3nmBOHftDM:&imgrefurl=http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1796342.html&docid=_lWA68kSCuS8SM&imgurl=http://obrazki.elektroda.net/29_1287335362.jpg&w=1555&h=1166&ei=6CTuTuS6IY-SOt32jasI&zoom=1&iact=hc&vpx=180&vpy=355&dur=4189&hovh=194&hovw=259&tx=151&ty=107&sig=118254764002615543445&page=1&tbnh=135&tbnw=179&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:6,s:0
Potem po restarcie, występuje błąd o treści :"Reboot and select proper boot device or instert boot media in selected boot and press a key"
no i potem muszę wyłaczyc i właczyc komputer lecz jakies 3-4min po włączeniu komputera problem znowu się pojawia i tak cały czas... proszę o pomoc...!
Potem po restarcie, występuje błąd o treści :"Reboot and select proper boot device or instert boot media in selected boot and press a key"
no i potem muszę wyłaczyc i właczyc komputer lecz jakies 3-4min po włączeniu komputera problem znowu się pojawia i tak cały czas... proszę o pomoc...!
Napisano 18 12 2011 - 19:49
przeskanuj system może masz jakiegoś wirusa. Np tym http://www.eset.pl/Pobierz/Dodatkowe_narzedzia/ESET_Online_Scanner
Napisano 18 12 2011 - 20:00
a jeśli to nic nie da? ;/
a czy zainstalowania SP3 Pomoze? bo mam SP2...
a czy zainstalowania SP3 Pomoze? bo mam SP2...
Napisano 18 12 2011 - 20:10
Przeskanuj system i daj znać .
Jak masz legalny system to sam ci się ściągnie tylko ustaw na aktualizacje automatyczne, jak nie to możesz mieć problem, po ściągnięciu narzędzia do rozpoznawania autentyczności systemu po 30-tu dniach od ściągnięcia narzędzia co będzie Ci pokazywać walnie ci blokadę na system
Jak masz legalny system to sam ci się ściągnie tylko ustaw na aktualizacje automatyczne, jak nie to możesz mieć problem, po ściągnięciu narzędzia do rozpoznawania autentyczności systemu po 30-tu dniach od ściągnięcia narzędzia co będzie Ci pokazywać walnie ci blokadę na system
Użytkownik Quke edytował ten post 18 12 2011 - 20:33
Napisano 18 12 2011 - 20:17
Sprawdź kości pamięci RAM i przeczyść komputer.
Napisano 19 12 2011 - 09:45
spróbuj jeszcze przeinstalować system ,myślę że to by na pewno pomogło.
Napisano 19 12 2011 - 10:24
wątpie bo już przeinstalowywałem system i ustało to na jakieś 3 dni i teraz znowu...
Napisano 19 12 2011 - 14:00
Nie mam pojęcia co doradzić , najlepszym rozwiązaniem było by wysłanie go z powrotem na serwis z dokładnym opisem problemu .
I niech sami się nad nim męczą
A jeśli go wyślesz w ciągu miesiąca trzy razy ,to możesz śmiało ubiegać się od nich o nowy komputer .
Tylko się zastanawiam czy dysk twardy podlega pod gwarancje, bo jeśli tak to go wysyłaj nie czekaj . Ale też nie jest nic powiedziane ze to akurat dysk powoduje takie problemy .
I niech sami się nad nim męczą
A jeśli go wyślesz w ciągu miesiąca trzy razy ,to możesz śmiało ubiegać się od nich o nowy komputer .
Tylko się zastanawiam czy dysk twardy podlega pod gwarancje, bo jeśli tak to go wysyłaj nie czekaj . Ale też nie jest nic powiedziane ze to akurat dysk powoduje takie problemy .
Użytkownik Quke edytował ten post 19 12 2011 - 14:02
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych