Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z Napędem ASUS DRW-1814 BLT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 iras69

iras69

Nowy

• 2 postów

Napisano 13 05 2008 - 21:10

Witam, to mój pierwszy post na tym forum. Mam problem z moim napędem, Od pewnego czasu przestał działać poprawnie tzn. kiedy wkładam jakąś płytkę to jej nie odtwarza, dysk nie wyświetla się w moim komputerze ;) za to wyświetla się w menedżerze urządzeń jako inne urządzenie, ze znakiem zapytania. Próbowałem go odinstalować ale po ponownym uruchomieniu komputera ciągle pokazuje się w jako inne urządzenie. Próbowałem pobrać stery ze strony asusa ale przy instalacji wyskakuje napis "no matches devices" nie da go się też zainstalować przez menedżera urządzeń( ściągałem 3 różne wersje sterownika) Przepinałem go do innego portu SATA, ale to też nic nie dało. ;) Ponadto mniej więcej od tego samego czasu mam problemy z uruchomieniem Visty. pasek wczytuje się i wczytuje a Vista nie rusza. dopiero po restarcie udaje mi się ją uruchomić, ale też nie zawsze, bo czasem muszę zrestartować go parę razy i dopiero wtedy rusza.Problem z uruchomieniem Visty występuje średnio 4/10 uruchomień. Bardzo proszę o rady bo to trochę wkurzające jest.
//
Teraz odłączyłem napęd ale Vista nadal się czasami nie chce wczytać.

• 0

#2 iras69

iras69

Nowy

• 2 postów

Napisano 15 06 2008 - 22:42

Zdaje mi się ze problem pojawił się po zainstalowaniu SP1 do Visty, choć nie jestem tego w 100% pewien.

Mniej więcej w tym samym czasie oczyszczałem komputer i mogłem usunąć albo uszkodzić przez przypadek sterownik.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych