Około 2 tygodnie temu kupiłem nagrywarkę dvd LG GSA-H55L.
Tuż po podłączeniu sprawdziłem czy działa, włożyłem płytkę i wszystko było ok. Później w ogóle jej nie używałem ale postanowiłem w końcu wgrać pewną grę no i napotkałem problem. Dysk nie czytał płyty. Wszedłem do "Mój Komputer" z myślą że po prostu nie działa autorun, kliknąłem na ikonie dysku ale wyskoczył komunikat że w stacji dysków nie ma płyty.
Wszedłem do Menadżera Urządzeń odinstalowałem Stacje dysków CD/DVD, zrestartowałem komputer ale niestety nie wykryło/zainstalowało nagrywarki ;/. Od teraz nie mam nawet ikonki Stacji dysków CD/DVD w Menadżerze Urządzeń oraz w Mój Komputer.
Znalazłem na pewnym forum takie rozwiązanie:
OSTRZEŻENIE: Nieprawidłowe wykorzystanie Edytora Rejestru może być przyczyną poważnych problemów, które spowodują, że konieczna będzie ponowna instalacja systemu operacyjnego. Możesz używać Edytora Rejestru na własną odpowiedzialność.
Aby rozwiązać ten problem, wykonaj następujące kroki:
1. Uruchom Edytor Rejestru (Regedt32.exe) - wpisz regedit w uruchom (menu start)
2. Zlokalizuj wartość UpperFilters w następującym kluczu Rejestru: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
3. W menu Edycja kliknij polecenie Usuń, a następnie kliknij przycisk OK.
4. Zlokalizuj wartość LowerFilters w tym samym kluczu Rejestru: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
5. W menu Edycja kliknij polecenie Usuń, a następnie kliknij przycisk OK.
6. Zamknij program Edytor Rejestru. UWAGA: Jeżeli po usunięciu wartości Upperfilters oraz wartości Lowerfilters nastąpi utrata funkcji konkretnego programu, na przykład oprogramowania umożliwiającego nagrywanie dysków CD, konieczne może być ponowne zainstalowanie tego oprogramowania. Jeżeli problem wystąpi ponownie, skontaktuj się z dostawcą oprogramowania, aby uzyskać pomoc.
7. Ponownie uruchom komputer.
Wykonałem to lecz w niczym to nie pomogło ;-(
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi
Proszę się na mnie nie denerwować itp. jeżeli nie będę potrafił zrobić samodzielnie jakiejś czynności która dla was jest jasna jak słońce gdyż nie znam się bardzo dobrze na komputerach
Pozdrawiam
@edit
Zapomniałem poinformować o tym że wczoraj podłączyłem cd-rom który też nie zadziałał.