Problem z Karta Dźwiekową
Rozpoczęty przez
marcinosst
, 20 04 2008 21:32
12 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 20 04 2008 - 21:32
Posiadam płyte główna GA-G31M-S2L socket 775, chipset Intel G31+ICH9 i mam problem ze sterownikami do karty dżwiekowej. Jak zainstaluje sterowniki do karty to nadal wyskakuje bląd ze nie jest sterownik zainstalowany i w menadzerze urządzeń ciagle jest nieznane urządzenie multimedialne dotyczące właśnie sterownika do kary dzwiekowej. Probowalem instalowac sterownik kilka razy i ciagle to samo. Komputer jest nowy kupiony 3 dni temu. Prosze o pomoc
Napisano 20 04 2008 - 21:38
Jaki masz system oraz jaką kartę dzwiękowa dokładnie?
Napisano 20 04 2008 - 21:49
Po co mu dajesz do ściągnięcia plik skoro nie podał OS swojego. Sterowniki od dźwięku nie są uniwersalne. 
Stąd sobie wybierz co potrzebujesz http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherb...?ProductID=2693

Stąd sobie wybierz co potrzebujesz http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherb...?ProductID=2693
Napisano 20 04 2008 - 22:03
Po co mu dajesz do ściągnięcia plik skoro nie podał OS swojego. Sterowniki od dźwięku nie są uniwersalne.
Bo umieścił temat w Win XP/2K3/2K??
BTW: jak stery nie działają... nawet te ze stron to proponuje reinstalkę systemu - jak to nie pomoże to być może trzeba bedzie płyte oddać na gwarancje, ale podejrzewam, że to raczej wina sterowników.
Napisano 20 04 2008 - 22:06
System reinstalowalem juz kilka razy i ciagle to samo. System Windows XP a karta zintegrowana z płytą głowna
Napisano 20 04 2008 - 22:11
Ściągałeś z linku, który podałem wyżej lub z Weksowego
może?

Napisano 20 04 2008 - 22:13
Własnie jestem w trakcie sciagania
Napisano 20 04 2008 - 22:18
Ok to daj znać co z tego wyszło... Jak nic... to znaczy, że musisz oddać płytę do reklamacji.
Chociaż - może być jeszcze tak, że masz wyłączoną kartę dźwiękową na płycie (albo gdzieś w biosie, albo na zworce na płycie). Nie wiem jak jest w tym modelu - musiałbyś sprawdzić w instrukcji gdzie się włącza dźwiękówkę na płycie.
Chociaż - może być jeszcze tak, że masz wyłączoną kartę dźwiękową na płycie (albo gdzieś w biosie, albo na zworce na płycie). Nie wiem jak jest w tym modelu - musiałbyś sprawdzić w instrukcji gdzie się włącza dźwiękówkę na płycie.
Napisano 20 04 2008 - 22:24
Tylko najpierw instaluj sterowniki od chipsetu, a później od karty dźwiękowej.
Napisano 20 04 2008 - 23:08
Niestety te sterowniki tez nie dzialaja. Czyta je normlanie ale jak chcem je juz zainstalowac to wyskakuje ze nie mozna zainstalowac sprzetu bo nie znalazl wymaganaego oprogramowania. W menadzerze urzadzen jako znak zapytania mam kontroler multimediow i wlasnie tego nie moge zainstalowac.
Problem juz rozwiazany
Wielkie dzieki za pomoc. Pozdrawiam
Problem juz rozwiazany

Napisano 20 04 2008 - 23:11
Hmmm...
to spróbuj jeszcze tak:
menadżer użądzeń>wybierz katrę>sprzęt>aktualizuj sterownik>nie chce brać MS sterownika tym razem>dalej>zainstaluj z listy lub określonej lokalizacji>uwzględnij tę lokalizacje>wybierz katalog z instalką sterowników....
jak to nie zadziała to ja już nie wiem... chyba serio wadliwa płyta
Aha... skoro rozwiązany to spoko
to spróbuj jeszcze tak:
menadżer użądzeń>wybierz katrę>sprzęt>aktualizuj sterownik>nie chce brać MS sterownika tym razem>dalej>zainstaluj z listy lub określonej lokalizacji>uwzględnij tę lokalizacje>wybierz katalog z instalką sterowników....
jak to nie zadziała to ja już nie wiem... chyba serio wadliwa płyta
Aha... skoro rozwiązany to spoko

Napisano 20 04 2008 - 23:21
Skoro rozwiązane to zamieść tutaj solucję, żeby na przyszłość inni wiedzieli

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych